Jonge Harten zoekt algemeen bestuurslid

Het bestuur van Jong Harten Theaterfestival zoekt een enthousiast nieuw

Algemeen Bestuurslid (X/V/M)

Stichting Jonge Harten organiseert jaarlijks hét negendaagse theaterfestival met theater, performance, dans en meer in theaters en op andere, minder voor de hand liggende locaties in Groningen voor de nieuwe generaties (12-29 jaar). Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek. En of je daarnaar kijkt? Nee. Je ervaart!

Jaarlijks bezoeken in november 10.000-12.000 jonge mensen het festival. De ANBI geregistreerde Stichting Jonge Harten wordt financieel structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, de gemeente en provincie Groningen, en door overige subsidiënten.

Het bestuur van Jonge Harten voelt de noodzaak, om zich te kunnen verhouden tot de huidige samenleving, stappen te zetten om diversiteit binnen het bestuur te vergroten. Dit biedt, naast het vertrek van één van de huidige bestuursleden, de kans om nieuwe perspectieven uit te nodigen in het doorlopende gesprek. Vandaar start nu de zoektocht naar een nieuw algemeen bestuurslid. Hierbij zoekt het bestuur naar iemand die de verbinding met de nieuwe generatie kan weerspiegelen in het bestuur en bij voorkeur kennis heeft van financiële zaken. Een netwerk van het culturele veld is een pré.

Het bestuur komt circa 5 keer bij elkaar en vergadert in Groningen. Het betreft een onbezoldigde vacature. 

Profiel bestuurslid:

  • Deel van én inzicht in de doelgroep (20-30);
  • Voorkeur voor kandidaten met kennis van financiën en/of het culturele veld;
  • Je werkt graag in een team;

Wat biedt Jonge Harten:

  • Een enthousiast en betrokken bestuur;
  • Sprankelende inhoudelijke discussies;
  • De mogelijkheid bijzondere initiatieven te ondersteunen die voor Jonge Harten én de jonge generatie het verschil maken;

Interesse? Wil je ons verder helpen? Stuur een mailtje met korte motivatie en CV vóór 15 januari 2021 naar info@jongeharten.nl t.a.v. Menno Conner (voorzitter)