Jonge Harten zoekt directeur

De huidige directeur vertrekt en dus is Stichting Jonge Harten op zoek naar een opvolger vanaf 1 januari 2021

Directeur X/V/M (0,6-0,7 fte)

Stichting Jonge Harten organiseert jaarlijks hét negendaagse theaterfestival met theater, performance, dans en meer in theaters en op andere, minder voor de hand liggende locaties in Groningen voor de nieuwe generaties (12-29 jaar). Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek.

Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor het hele festival en de organisatie daarvan. Je werkt daarbij nauw samen met de zakelijk leider. Samen sparren jullie over ideeën en zetten dit om in plannen. Vanuit het kantoor in Groningen werkt Jonge Harten met een kern van freelancers o.a. op het gebied van programmering, productie, educatie, communicatie en office. Als het festival dichterbij komt groeit het aantal freelancers en vrijwilligers flink, om na het festival weer in te krimpen. Jonge Harten werkt nauw samen met publiek, makers, culturele – en andere partners om ieder jaar een inhoudelijk scherp festival neer te zetten.

Als directeur ben je de smaakmaker van het festival. Jonge Harten is daarom opzoek naar een nieuwe collega met sterke en vernieuwende artistieke ideeën én een concrete visie op het gebied van diversiteit en inclusie. Jonge Harten wil een inclusievere organisatie worden, zowel intern als naar buiten toe en een focus op dit gebied zal positief worden meegewogen in de sollicitatieprocedure. Je bent per editie samen met de programmeurs verantwoordelijk voor de programmering, in hechte dialoog met makers en ontwikkelt tegelijkertijd een visie op de toekomst van Jonge Harten. Op dit moment is er ook een positie vrij voor een nieuwe programmeur dus voel de ruimte om ook je visie daarop te delen. Je legt als directeur verantwoording af aan het bestuur van Stichting Jonge Harten.

Wij zoeken:
Een enthousiaste, zorgvuldige en benaderbare nieuwe directeur in de omgeving van Groningen met de volgende eigenschappen:

Functie-eisen

  • Je hebt een eigenzinnige artistieke visie en kan deze intern en extern goed uitdragen;
  • Bewust van je eigen (onbewuste) vooroordelen en de ontwikkelingen in de wereld heb jij een idee waar Jonge Harten naartoe moet;
  • Je vindt het geen probleem om het gezicht van het festival te zijn;
  • Je communiceert goed en je kunt je ideeën op papier zetten;
  • Strategisch denken is je niet vreemd en met een open houding verbind je graag de juiste mensen en organisaties met elkaar;
  • Samen met de zakelijk leider geef je leiding aan het team vanuit jouw idee van leiderschap;
  • Je voelt je verbonden met de doelgroep en geeft de nieuwe generaties graag een stem (12-29 jaar);
  • Je bent al op de hoogte van ontwikkelingen binnen het cultuurbeleid of verdiept je hier graag in;
  • Voor het onderhouden van contacten met coproductie partners, samenwerkingspartners, overheden, subsidienten, fondsen en sponsors deins je niet terug;
  • Als je in Groningen woont, is dat een pre.

Wat bieden wij?
Een jong, energiek en ambitieus team in een festival dat meerjarig gesubsidieerd wordt door overheden en Fonds voor de Podiumkunsten en een aanstelling van 0,6-0,7 fte vanaf januari 2021 (in overleg). De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar en op basis van de CAO Theater en Dans schaal 10.

Iets voor jou?
Mail je motivatiebrief en cv in pdf uiterlijk 13 december 2020 naar info@jongeharten.nl t.a.v. Menno Conner (voorzitter bestuur). Eerste gesprekken worden in de week van 4-8 januari 2021 gevoerd. Tijdens de eerste gesprekken wordt de verdere procedure uitgelegd. Weet je het nog niet zo zeker? Stuur een mailtje voor meer informatie.