Natasha Taylor introduceert: ‘Issue Wrestling’

Van 2 tot en met 6 juli komt kunstenaar Natasha Taylor naar Groningen voor haar project Issue Wrestling. Zij zal met Groningse jongeren & wethouder Paul de Rook spreken over de gemeenteraadsverkiezingen die in november 2018 in Groningen plaatsvinden. De van oorsprong Leeuwarder kunstenaar wil in het project Issue Wrestling kwesties onderzoeken die spelen in onze samenleving. Deze maatschappelijke issues wil zij samen met Jonge Harten op een nieuwe manier bespreekbaar maken en een podium geven, namelijk aan de hand van show-worstelen.

Voorafgaand aan de verkiezingsdag in Groningen, richt dit theatraal en fysiek debat in de ring zich op de politiek bewuste jongere. Daarnaast wil Jonge Harten middels deze vorm uit de popcultuur ook de jongeren betrekken die zich nog niet herkennen in het politieke debat. De gesprekken die Natasha Taylor in juli aangaat met de Groningse jongeren, leveren uiteindelijk input voor de maatschappijkritische worstelwedstrijd die op 20 november 2018 te zien is op het Jonge Harten Theaterfestival!

Over Issue Wrestling
Er zijn twee gangbare strategieën om met maatschappelijke problemen om te gaan: negeren of op de spits drijven. Natasha Taylor onderzoekt een derde weg: het adresseren van maatschappelijke kwesties aan de hand van showworstelen. Deze speelse derde weg noemt zij Issue Wrestling. Show-worstelen is bij veel mensen bekend als ‘Amerikaans Worstelen’. Een showworstel-icoon is Hulk Hogan, de Amerikaanse worstelaar die vooral in de jaren ’90 een grenzeloze populariteit kende.

Issue Wrestling biedt een alternatief podium voor maatschappelijk debat. Debat kan een grimmig karakter hebben: tegenstellingen worden bevestigd zonder dat partijen dichter bij elkaar lijken te komen. Natasha Taylor onderzoekt of een showworstelwedstrijd door op een speelse manier tegenstellingen op de spits te drijven een brug kan slaan en een open gesprek kan stimuleren.

Insturen van issues
Heb jij na het lezen van dit bericht het gevoel dat ook jouw issue onder de aandacht moet worden gebracht of ken jij iemand wiens issue interessant zou zijn voor Issue Wrestling van Natasha Taylor? Aarzel dan niet en stuur de issue naar: info@jongeharten.nl.

Jonge Harten 
Al 21 jaar verenigt Jonge Harten ieder jaar in november de jonge generatie gedurende het negendaags theaterfestival in Groningen. Dit doet zij niet alleen met haar programmering maar ook door vol nieuwsgierigheid in direct contact te staan met haar doelgroep en herkenbaar te zijn. Awkward situaties en ongemakkelijke onderwerpen en gevoelens worden niet uit de weg gegaan, maar juist bespreekbaar gemaakt. In theaters, maar ook op onverwachte, toffe locaties, ervaar je een divers programma van beeldend tot teksttheater en van performance tot dans. Juist om deze reden past de voorstelling van Natasha Taylor erg goed bij Jonge Harten en is Jonge Harten erg trots op deze samenwerking.

Open call Popfabryk en Explore the North
Issue Wrestling is een initiatief van Natasha Taylor en een coproductie van Popfabryk, Explore the North, WORM en Jonge Harten Festival in Groningen. Natasha Taylor was één van de veertien makers die een plan indiende voor de open call van de Popfabryk en Explore the North. In september 2018 zal er opnieuw een open call zijn voor Friese makers in de popcultuur.

 
Jonge Harten vindt in 2018 plaats van 16 tot en met 24 november.