Marc Maris en Merel Heering nemen afscheid van Jonge Harten Theaterfestival

Marc Maris neemt vanaf 1 januari 2021 afscheid als directeur van Jonge Harten om vanaf dan te starten in de rol van dansprogrammeur bij Korzo in Den Haag. Het bestuur is blij met de aanscherpingen die onder leiding van Maris zijn doorgevoerd. Het profiel van Jonge Harten is helderder en de herkenbaarheid van het festival is gegroeid. Het bestuur is Maris bijzonder erkentelijk voor al zijn inzet en daadkracht die hij de afgelopen jaren heeft gegeven om de nodige stappen te zetten met het festival. Het bestuur wenst Maris veel succes in zijn nieuwe rol.

Marc Maris over zijn vertrek:
Graag had ik de afgelopen drie jaar met een knallend einde afgesloten. Er stond een super mooi en inhoudelijk sterk festival klaar, maar voor de veiligheid van publiek, makers en het team hebben we de aankomende editie moeten annuleren. Dat voelt wel wat onbevredigend, maar het doet niets af aan hoe trots ik ben op hoe Jonge Harten gegroeid is. Het was een voorrecht om de nieuwe generatie een stem te geven en ongemak te kunnen omarmen. Dat alles kunnen doen samen met het energieke Jonge Harten team was geweldig en ik wil hen daarvoor enorm bedanken. Dat ik hier als, op dat moment, jongste festivaldirecteur mocht starten en vanuit vertrouwen verder kon bouwen betekende veel. Alles dat ik hier geleerd heb neem ik mee het veld in en specifiek in mijn nieuwe rol als Dansprogrammeur bij Korzo (Den Haag). Deze groeikans gun ik mijn opvolger ook! En het festival gun ik die nieuwe energieke kracht.”

Eerder kondigde Merel Heering aan te vertrekken als programmeur van het festival om zich verder te ontwikkelen als dramaturg en consultant op het gebied van diversiteit en inclusie. Heering heeft een belangrijke rol vervuld in hoe Jonge Harten er nu uitziet en we zijn dankbaar voor de manier waarop ze vier jaar lang haar scherpe en compassievolle blik heeft willen delen met het festival en menig dialoog in gang heeft gezet. We wensen haar veel plezier en succes in haar volgende stappen.

Opvolging
Dat deze twee functies nu direct na elkaar vrijkomen geeft de toekomstig directeur, volgens het bestuur, de ruimte om een eigen impuls te geven. Nu Gemeente Groningen, Provincie Groningen en Fonds Podiumkunsten voor de komende jaren weer vertrouwen hebben uitgesproken en Jonge Harten structureel gaan ondersteunen staat het festival stevig. Dit biedt een opvolger een goede basis om op door te kunnen bouwen. In de komende maanden gaat het bestuur van Stichting Jonge Harten opzoek naar een opvolger en zal hiervoor binnenkort de procedure bekend maken.