Open Call Up North | Nieuws | Jonge Harten Theaterfestival

Open Call Up North | Voor jonge noordelijke hiphop cultuurmakers

Ben jij artiest uit Groningen, Drenthe of Friesland en wil je jezelf als maker ontwikkelen en een productie maken, dan is Up North benieuwd naar je ideeën.

Up North is een project waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Het gaat hierbij om verschillende kunstvormen, zoals bijvoorbeeld muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode en theater. We zijn vooral op zoek naar ideeën met een interdisciplinaire benadering.

Dien je plannen in tot en met 6 maart 2021

Uit de ingediende ideeën en plannen worden kansrijke concepten geselecteerd. De indieners hiervan worden uitgenodigd voor een pitch op zondagmiddag 14 maart 2021 in Simplon (of in een ZOOM meeting). Ze gaan die middag in gesprek met jou over je plannen. Na afloop selecteren we minimaal één idee per provincie. Vier geselecteerde makers mogen vervolgens een professioneel team van medewerkers en begeleider(s) samenstellen waarmee ze hun idee kunnen realiseren, dit in samenwerking met de Popfabryk (Friesland), Urban House Groningen (Groningen) en Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe). Het maakproces start op 1 april. Na een maak periode van 1 tot maximaal 3 maanden is het de bedoeling om de productie in 2021 op meerdere podia te presenteren. 

Heb je vragen, neem dan contact op info@urbanhousegroningen.com.

Jonge noordelijke cultuurmakers, duo’s of collectieven kunnen ideeën en plannen tot en met 6 maart mailen naar info@upnorth-lab.nl. 

Up North wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en We the North.

Foto: Lucas Kemper

Meer nieuws