(Podium)kunstenaars en ZZP’ers in de provincie Groningen opgelet! - Jonge Harten

(Podium)kunstenaars en ZZP’ers in de provincie Groningen opgelet!

Jonge Harten werkt mee aan de nieuwe snelle subsidieregeling voor (podium)kunstenaars en zzp’ers in de provincie Groningen. Om hen een hart onder de riem te steken geeft Jonge Harten (samen met andere culturele instellingen) een deel van haar steunbudget aan Groninger (podium)kunstenaars die nu geen steun hebben. In totaal is er € 170.000 beschikbaar.

Jullie zijn belangrijk voor ons

Als Jonge Harten zijn we ons er zeker van bewust dat de problemen veel groter zijn dan wat deze bijdrage kan oplossen. Toch willen we graag benadrukken hoe ontzettend belangrijk het voor Groningen is om een breed en divers cultureel veld te behouden. Elke individuele kunstenaar en ZZP’er draagt bij aan het culturele Groningen waar wij allemaal zo trots op zijn. En dat moeten we behouden.

Dus aan hen de boodschap: “Hou vol! En blijf (waar mogelijk) doen wat je doet.”

Hoe werkt het?

Op 1 april gaat het snelloket open via de website van Kunstraad Groningen. De regeling is bedoeld voor kleinere projecten van Groningse makers en (podium)kunstenaars die nog dit jaar plaatsvinden. Voor deze regeling hoef je niet per se een rechtspersoon te zijn. De bijdrage is € 2.500 voor kleinere projecten en € 5.000 voor grotere. Cofinanciering is niet noodzakelijk: er kan tot 100% van de kosten worden aangevraagd. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en op = op. Er is in totaal € 170.000 beschikbaar.

Wist je trouwens dat er bij de Kunstraad Groningen ook andere regelingen zijn die ZZP’ers en kunstenaars tegemoetkomen in deze moeilijke tijden? Zo is het budget van de regeling voor incidentele subsidies opgehoogd en aangepast op de huidige situatie. Ook kunnen ZZP’ers uit Groningen in aanmerking komen voor subsidie die is bedoeld voor studie, een leerwegtraject of stage. Dus kijk vooral even of dit iets voor jou kan betekenen.

Wie werken er mee?

Het snelloket wordt naast Jonge Harten ook mogelijk gemaakt door: Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Noorderzon Festival of Performing Arts & Society, Noord Nederlands Orkest, Eurosonic Noorderslag, Grand Theatre Groningen en Het Houten Huis. Dit is in samenwerking met de cultuurpijlers, gemeente Groningen, provincie Groningen en Kunstraad Groningen.

📷Bas Brouwer