OPEN CALL SCHOOL OF UNLIVED WORLDS   - Jonge Harten

DOE MEE AAN DE SCHOOL OF UNLIVED WORLDS

Werk je in de kunsten, filosofie, ecologie of verwante gebieden? Ben je geïnteresseerd in speelse uitwisseling, experimentele ecologie, belichaamde filosofie? Doe dan 3 dagen ( 19 t/m 21 november) mee aan de School of Unlived Worlds. Met een groep van 10 deelnemers ontrafel je hoe de voor ons bekende wereld zich op heel andere manieren laat zien als we er op een andere manier instappen.

Voor wie?
Voor (tuinierende) kunstenaars, (spelende) onderzoekers, (dansende) ecologen, (jonge) makers, (filosofische) performers en andere (nieuwsgierige) dieren.

Voor drie dagen van:

  • speelse uitwisseling
  • experimentele ecologie
  • belichaamde filosofie

De School of Unlived Worlds op Jonge Harten
De School of Unlived Worlds is een ruimte om gezamenlijk te leren over de mogelijke relaties met de plek waar we leven. De School landt van 19 tot 21 november in Groningen tijdens Jonge Harten theaterfestival en nodigt een groep van tien nieuwsgierige geesten uit voor drie dagen van uitwisseling en experiment.

Fysieke artistieke interventies
Centraal staat het ontwerpen van fysieke artistieke interventies in de manieren waarop we normaal gezien een relatie aangaan met een plek. Als deelnemer kruip je op handen en voeten door een bos, draai je een half uur lang langzame rondjes om je as, volg je een mier in de stad, zing je mee met het omgevingsgeluid van een weiland of proef je de stenen op je pad. We ontrafelen hoe de voor ons bekende wereld zich op heel andere manieren aan ons laat zien als we er op een andere manier in stappen. De School biedt manieren om de kennis die uit de ervaringen voortkomt te ‘oogsten’. Zo leggen we blinde vlekken en lacunes bloot in onze perceptie en in de verhalen die we normaal gezien van onszelf en onze leefomgeving maken. Daarnaast verzamelen en lezen we inspirerend materiaal van filosofen, ecologen en kunstenaars.

De School is opgericht door theatermaker Emke Idema ism actrice/schrijver Marie Groothof en danser/dramaturg Doke Pauwels. De School werkt met een groeiende groep (ex)deelnemers. Wil je meer weten over de School? Kijk dan even hier.

Practische informatie 

Wanneer: 19 t/m 21 november (welkom op de opening op 18 november van Jonge Harten).
Voor wie: kunstenaars, filosofen, ecologen en andere geïnteresseerden.
kernteam School: Emke Idema, Doke Pauwels, Marie Groothof.
Kosten: 150 euro, voor overnachting en eten. Het programma is gratis
Verblijf: herberg Wongema, Hornhuizen
Aanmelden:kan tot 7 november via een korte introductie/motivatie naar: info@emkeidema.nl.

Dus:

Werk je in de kunsten, filosofie, ecologie of verwante gebieden en wil je meedoen? Stuur dan vóór 7 november een korte introductie/motivatie naar info@emkeidema.nl. Bij meer dan 10 aanmeldingen zullen we een selectie maken. We zoeken daarbij naar een zo divers mogelijke groep.

 

Credits:

De School of Unlived Worlds is mede mogelijk gemaakt door: IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space, BASE Milano, Stichting Stranger, Jonge Harten Theaterfestival en Oerol Festival.

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles