Amerika - Jonge Harten

Amerika

MBO Theaterschool Rotterdam | Toneelacademie Maastricht | Marieke Ornelis

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 5,-
  > 29 € 6,50

 • Locatie

  Grand Theatre

 • Duur voorstelling

  20 minuten

 • Credits

  Spel: Ruben Miranda Gaspar, Niyazi Guveli, Anne-Mirthe Hofstede, Sophie Meijboom | Tekst & regie: Marieke Ornelis | Vormgeving: Nancy Koetsier | Techniek: Arend Van Gog, Albertico Poppen, Tijn In’t Veld, Bas Van Beek |Productie: Merel Van Geel, Yusuf Sels | Begeleiding: An Hackselmans, Alexander De Vree | Dank aan Quintijn Relouw | Zeer vrij naar “Amerika of de verdwenen jongen” – Franz Kafka 

   

 • Kijkwijzer i

  Toekomst

Do you want to live the American Dream?

“Je moet je dat voorstellen. Je staat op het dek van het schip, de wind in je haren. Na weken op zee vaar je de haven van New York binnen.”

Vier jonge dromers vertellen over hun leven in Amerika. Het is een land waar je in Las Vegas zomaar een miljoen kan winnen, waar je kan trouwen met de dochter van de sheriff, waar je een ster wordt op de Hollywood walk of fame, en waar iedereen gelijk is. In hun verhaal lopen fantasie en waarheid in elkaar over, tot er niets meer dan een spiegelpaleis overblijft.

Zeggen onze ideeën over Amerika meer over onze eigen angsten en verlangens, dan over het land zelf? Amerika is een nieuwe mythe over de schoonheid, maar ook het gevaar van de utopie.

Amerika is een co-productie van Toneelacademie Maastricht en de MBO Theaterschool Rotterdam.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!