Bring Back the Happening - Jonge Harten

Bring Back the Happening

Nineties productions

Vevi van der Vliet
 • Prijs

  < 29 jaar € 10,-
  > 29 jaar € 15,-

 • Duur

  75 minuten

 • Locatie

  Akkerstraat 99

 • Credits

  Concept: Nineties en Marius Mensink | Spel: Marius Mensink, Nastaran Razawi Khorasani, Milou van Duijnhoven, Helène Vrijdag | Regie: Anne Maike Mertens | Compositie: Aniek de Rooij | Scenografie: Julian Maiwald | Dramaturgie: Han van Wieringen | Kostuum: Esmee Thomassen | Inflatable: Elsemarijn Bruijs | Creatief producent: Vevi van der Vliet | Productie: Suzan Slinger | Techniek: Wout Jansen, Marcel Janssen, HP Hulscher | Grafisch Ontwerp: Tom de Jager | Publiciteit: Esra Merkel | Online Marketing: Letice Braun | Marketing: Carly Renwarin | Deze voorstelling wordt gemaakt in residentie bij Theater de Nieuwe Vorst te Tilburg. Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds Voor De Kunsten.

 • Kijkwijzer i

  Noodzaak Ontwapening

Nood aan een happening. Bring Back The Happening is noch een voorstelling, noch een show. Samen met het publiek wordt er een collectief ritueel gebouwd. We hebben genoeg stil gezeten, BRING BACK THE HAPPENING! Together. Dat lijf moet mee.

Vanuit de al twee jaar durende pandemie kijkt de hele wereld met geknepen ogen de toekomst in. We turen tussen onze oogharen naar betere tijden, maar echt goed weten hoe we om moeten gaan met die nog troebele toekomst kunnen we niet. Wat hebben we nodig om deze huidige tussenfase achter ons te laten? Moet er niet eerst nog iets gebeuren? Iets om de verwarring en het verdriet te markeren?

In de locatievoorstelling Bring Back the Happening doet Nineties productions een voorstel om veranderingen zichtbaar te maken en gezamenlijk in beweging te komen. We verdiepen ons in allerlei rituelen, van katholieke processies tot het wegdansen van je zorgen in een club. Samen op zoek naar houvast in deze turbulente tijd.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Choose your battles

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

Talk

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!