Do or Die

Jonge Harten

  • PRIJS

    Je kunt gratis naar deze Do or Die > maar hiervoor moet je even een € 0,00 kaartje kopen. Dan weten wij namelijk hoeveel mensen er komen, wel zo handig!

  • Kijkwijzer i

    #thesensorial #thesocial

Tijdens Jonge Harten bouwen we samen aan de toekomst. We dromen van een wereld waarin iedereen open en zonder oordeel naar zichzelf en de wereld kijkt. Met het ervaren van voorstellingen en het bevragen van elkaar komen we al een heel eind, maar willen we niet gewoon aan de slag?! Want hoe kunnen we anders al die grootse wereldproblemen aanpakken? Handen uit de mouwen en gaan! #DOorDIE

Waar sta je voor? Waar verlang je naar?
In de wereld van nu wordt er vaak van je gevraagd om positie in te nemen. Waar sta je voor? Waar verlang je naar? Waar hoop je op? Waar droom je van? Wat vind je belangrijk voor jouw toekomst en die van de wereld?

Het is niet vanzelfsprekend om je daarover vanuit je hart uit te (durven) spreken, hoe groot of hoe klein je wens of droom ook is. Tegelijkertijd zijn we soms zo druk met de vraag hoe we onszelf kunnen laten horen dat we vergeten om echt te luisteren naar anderen – zonder direct te reageren of een ander te willen overstemmen. Met deze paradox gaan we aan de slag in deze Do or Die.

Timo Tembuyser en Hélène Vrijdag maken samen theatervoorstellingen waarin de stem een bijzondere en grote rol speelt. Zij zien de stem als een instrument, een manier om vertrouwen op te bouwen in jezelf en ruimte in te nemen. Anderzijds zoeken zij in hun werk naar gelijkwaardigheid, naar een harmonie van verschillende stemmen. Een oefening die voor hen in een gepolariseerde maatschappij als de onze een nieuwe betekenis krijgt. Tijdens deze Do or Die laten zij je door middel van stemoefeningen op een speelse manier je eigen geluid ontdekken en geven ze je een korte performance.

Merel Heering is niet alleen programmeur van Jonge Harten: ze leidt als moderator gesprekken in binnen- en buitenland. Ze nodigt mensen uit tot het spreken vanuit hun hart en bedenkt gespreksformats waarin niet reageren, maar luisteren centraal staat. Het zoeken van de balans tussen het uiten van je eigen ideeën en het luisteren naar anderen is voor haar belangrijk. Zij doet in deze Do or Die een voorstel tot een gespreksformat waarin we dit samen oefenen. Dus doe mee, luister en laat je horen!

 

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

#thesensorial

Iedereen heeft het altijd over kijken naar theater, maar waar zijn de andere zintuigen gebleven? Kijken we echt alleen nog maar? Wat voel, ruik of hoor jij? Daar zijn we benieuwd naar. Wat gebeurt er als je speelt met je zintuigen? Je sommige uitzet en anderen extra hard aan? Voorstellingen die onder #thesensorial vallen schudden je zintuigen wakker! Ze triggeren je om de wereld eens anders te beleven. Welk zintuig zet jij als eerste in?!

#thesocial

Theater is niet altijd ‘leuk’ (al zitten die voorstellingen ook zeker in ons programma), maar je ziet altijd een voorstelling die je aan het denken zet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar die gaan over de wereld om je heen in al haar kleuren. We dagen je graag uit om je eigen persoonlijke kijk op die wereld vorm te geven. Onderwerpen die nu nog taboe zijn, zijn bij ons de nieuwe mainstream. Sommige thema’s vinden wij zo belangrijk dat we benieuwd zijn naar wat jij erover denkt. Het levert niet altijd een gemakkelijk gesprek op, maar wel eentje waardoor we elkaar misschien beter leren kennen. Deze voorstellingen herken je aan de stempel #thesocial.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!