Do or Die

Jonge Harten

  • Prijs

    Je kunt gratis naar deze Do or Die > maar hiervoor moet je even een € 0,00 kaartje kopen. Dan weten wij namelijk hoeveel mensen er komen, wel zo handig!

  • Kijkwijzer i

    #thesensorial #thesocial

What if every body is a beach body? Door Linda de Munck en Andy Smart
Body Positivity is een ding. Blij zijn met jezelf als daad van verzet. Online, maar ook offline. Samen checken we wat al die online beelden van het ’perfecte’ lichaam nou eigenlijk met ons doen. En hoe laat je dat beeld dan vervolgens weer los? Hoe kunnen we ons eigen lichaam als ons eigen perfecte lijf ervaren?

Andy & Linda zetten allebei hun persoonlijke ervaringen in om een groter maatschappelijk thema bespreekbaar te maken. Zij tackelen ieder op hun eigen manier taboes rond het lichaam en zetten vanuit hun eigen denken en handelen anderen aan tot actie. Wat is hun persoonlijke motivatie om dit te doen? Wanneer hebben zij voor het eerst onvrede gevoeld met de huidige status quo, wat zette hen aan tot actie? En welke visie of wens voor de toekomst willen zij ieder op dit gebied formuleren?

Andy is zanger, danser, performer en theatermaker, queer en bevraagt zowel op het toneel als daarbuiten veronderstellingen over het lichaam, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, over schoonheid en naïviteit. Wat is zijn relatie tot zijn eigen lijf en hoe zet hij dit in als onderdeel van zijn kunst en zijn activisme? Andy zal ons een paar fysieke oefeningen en tools cadeau doen waarmee ieder van ons nu en in de toekomst onze eigen definitie van body positivity kunnen oefenen.

Linda is influencer op social media, toonaangevend feministe en zet zich online & offline in voor het verbeteren van seksuele voorlichting voor jongeren. Dit gaat niet enkel over de vraag hoe we – technisch gezien – seks kunnen hebben en hoe we dit veilig doen, maar vooral ook hoe je dit kunt doen met plezier, met agency, en met een goed gevoel over je eigen lijf. Welk beeld hebben we nu van seks en wat zien we als sexy? En hoe kunnen we deze kaders oprekken? Hierover gaan we met Linda in gesprek.

En natuurlijk willen we ook van jou horen. Linda neemt 10 beelden mee waarin body positivity volgens haar in volle glorie zichtbaar wordt, maar ook 10 beelden waar zij ongelukkig van wordt. Waar herken jij je in? Welke beelden zijn voor jou herkenbaar of juist ongemakkelijk? Praat en doe mee, en geef je eigen body positivity een boost!

Tijdens Jonge Harten bouwen we samen aan de toekomst. We dromen van een wereld waarin iedereen open en zonder oordeel naar zichzelf en de wereld kijkt. Met het ervaren van voorstellingen en het bevragen van elkaar komen we al een heel eind, maar willen we niet gewoon aan de slag?! Want hoe kunnen we anders al die grootse wereldproblemen aanpakken? Handen uit de mouwen en gaan! #DOorDIE

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

#thesensorial

Iedereen heeft het altijd over kijken naar theater, maar waar zijn de andere zintuigen gebleven? Kijken we echt alleen nog maar? Wat voel, ruik of hoor jij? Daar zijn we benieuwd naar. Wat gebeurt er als je speelt met je zintuigen? Je sommige uitzet en anderen extra hard aan? Voorstellingen die onder #thesensorial vallen schudden je zintuigen wakker! Ze triggeren je om de wereld eens anders te beleven. Welk zintuig zet jij als eerste in?!

#thesocial

Theater is niet altijd ‘leuk’ (al zitten die voorstellingen ook zeker in ons programma), maar je ziet altijd een voorstelling die je aan het denken zet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar die gaan over de wereld om je heen in al haar kleuren. We dagen je graag uit om je eigen persoonlijke kijk op die wereld vorm te geven. Onderwerpen die nu nog taboe zijn, zijn bij ons de nieuwe mainstream. Sommige thema’s vinden wij zo belangrijk dat we benieuwd zijn naar wat jij erover denkt. Het levert niet altijd een gemakkelijk gesprek op, maar wel eentje waardoor we elkaar misschien beter leren kennen. Deze voorstellingen herken je aan de stempel #thesocial.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!