Festivalhart dinsdag 22 nov LindyHop - Jonge Harten

Festivalhart dinsdag 22 nov LindyHop

Jonge Harten

  • Kijkwijzer i

    Ontwapening

Hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival

Ons Festivalhart zit dit jaar wederom de Oosterstraat 13a. Dit is hét hart en dé ontmoetingsplek van het festival. Je kunt hier terecht voor een goed gesprek en een drankje.  Ook kun je hier terecht met al je vragen bij het infopunt en kun je meteen een kaartje aanschaffen bij de kassa. Het café is van 19 t/m 25 nov geopend vanaf 20.00 uur.  Zien we je daar?

Op deze avond wordt er een LinyHop workshop gegeven. Vanaf 21.30 uur kan iedereen met de voetjes van de (lindehop)vloer! 

Inner Weapons – Djoeke Graswinckel

Een moment van stress, een conflict of een ongemakkelijk gevoel. Voor je het weet trek je je muren hoog op en heb je jezelf bewapend. Maar wat gebeurt er als je jezelf (weer) wilt ontwapenen? Heb jij door welke processen je doorloopt? Of sta je er pas bij stil als het moment al geweest is? En ontwapen jij je door middel van een emotie of juist iets heel fysieks? In de installatie Inner Weapens van Djoeke Graswinckel sta je stil bij jouw manier van ontwapenen in vier verschillende ruimtes. Ontdek jouw Inner Weapons

Stagiair ruimtelijk vormgeving Djoeke Graswinckel heeft in opdracht van Jonge Harten de installatie Inner Weapons gemaakt. Je kunt de installatie van 19 t/m 25 november gratis in het Festivalhart bezoeken tussen 18.00 en 23.00 uur.

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

Talk

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!