FIELD XL

Jonge Harten

LostProject
 • Prijs

  € 37,50

 • Koop pakket

  Je kunt het pakket kopen en naar wens samenstellen via deze link.

   

  LET OP: Via deze link kom je in ons kassa systeem. Je kunt hierbij uitkiezen welke programma-onderdelen je wilt doen. De verschillende onderdelen kunnen overlap in tijd hebben. Hier moet je bij het uitzoeken dus even goed om denken. Voor elk programma-onderdeel ontvang een apart ticket.

 • Kijkwijzer i

  Field

Doe mee aan onze FIELD dagen

Ben jij een jonge maker? Studeer je aan een kunstvakopleiding? Heb je net je diploma maar weet je (nog) niet zo goed waar te beginnen? Of ben je al begonnen maar heb je geen idee waar het naartoe moet? Iedereen die bezig is om maker te zijn of te worden is welkom tijdens onze FIELD dagen. Deze dagen zijn om uit te wisselen, masterclasses te volgen en het werk van jonge (en minder jonge) makers te bezoeken.

FIELD dagen

De FIELD dagen zijn een nieuw programmaonderdeel binnen Jonge Harten. Ze zijn ontstaan vanuit de behoefte aan meer contact met jonge (studerende) makers. Om af te stemmen, gelijkwaardig te informeren en te inspireren. We willen ook graag met jou in gesprek over de toekomst van onze sector en wat Jonge Harten Festival voor jou kan betekenen in de toekomst.

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Een onderdeel van FIELD dagen is ROUTE. Op bijzondere plekken in de stad maken jonge makers een interventie speciaal voor brugklassers. Op donderdag 25 november zal de eerste versie van ROUTE in première gaan, voor volgend jaar wordt er een open call uitgeschreven.

We zoeken jou!

Wil jij sparren over hoe theater er in de toekomst uit moet zien? Heb je ideeën die je met ons en je medemakers wilt delen? Wil je geïnspireerd worden door fantastische theatermakers? Ben je nog nooit in Groningen geweest? Kom, we zien je graag!

PROGRAMMA FIELD XL

Maandag 22 november:

Je maakt een keuze uit de voorstellingen van

Vervolgens maak je een keuze uit de volgende voorstellingen

We sluiten de dag af met:

21.30 LostProject – LostWords (De Toekomst van de kunsten) dit is een speciale sessie van LostWords voor de FIELD dagen 

Dinsdag 23 november

We beginnen de dag met een voorstelling en een lunchgesprek

 • OPTIE 1: 12.00 Marleen Hendrickx – XYI en/of  13.00 Masterclasses van theatergroep 155
 • OPTIE 2: 11.00 Masterclass van theatermaker Lotte van den Berg (uitverkocht)

In de avond ga je nog naar 3 voorstellingen

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!