Hamlet (livestream)

Theatre Day Productions

  • Taal

    Plaatselijk Arabisch dialect/Nederlandse boventiteling

  • Prijs

    Je kunt gratis naar deze livestream > maar hiervoor moet je even een € 0,00 kaartje kopen. Dan weten wij namelijk hoeveel mensen er komen, wel zo handig!

  • Kijkwijzer i

    #thesocial

Klassieker verbonden aan de levens in Gaza

Gaza is een gebied van 6×40 kilometer langs de kust van de Middellandse Zee. We zien er van alles over in het nieuws. Twee miljoen mensen wonen er, waarvan de helft jonge mensen. Zij zijn geïsoleerd van de buitenwereld. In een livestream vanuit Gaza van de voorstelling Hamlet gaan Regisseur Rafat Al Aydeh en 9 jonge acteurs van Theater Day Productions op zoek naar verandering. Samen met Shakespeares wereldberoemde held, gaan zij over grenzen en eisen hun plaats op.

Zij verbinden deze klassieker aan de gebeurtenissen op straat en de politieke en sociale manipulaties van ieders leven in Gaza.

De voorstelling wordt voorafgegaan door een inleiding van David van Griethuysen die samen met Lard Adrian afgelopen zomer in Gaza met de acteurs van Hamlet heeft gewerkt. Na de voorstelling volgt een gesprek tussen de makers en toeschouwers in Gaza en Groningen.

De livestream is onderdeel van de vierjarige samenwerking van Groningen naar Gaza en terug tussen Theater Day Productions, stichting Groningen-Jabalya, NNT/Guy & Roni, Het Houten Huis, De Steeg, De Noorderlingen, Grand Theatre en Jonge Harten Theaterfestival.

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

#thesensorial

Iedereen heeft het altijd over kijken naar theater, maar waar zijn de andere zintuigen gebleven? Kijken we echt alleen nog maar? Wat voel, ruik of hoor jij? Daar zijn we benieuwd naar. Wat gebeurt er als je speelt met je zintuigen? Je sommige uitzet en anderen extra hard aan? Voorstellingen die onder #thesensorial vallen schudden je zintuigen wakker! Ze triggeren je om de wereld eens anders te beleven. Welk zintuig zet jij als eerste in?!

#thesocial

Theater is niet altijd ‘leuk’ (al zitten die voorstellingen ook zeker in ons programma), maar je ziet altijd een voorstelling die je aan het denken zet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar die gaan over de wereld om je heen in al haar kleuren. We dagen je graag uit om je eigen persoonlijke kijk op die wereld vorm te geven. Onderwerpen die nu nog taboe zijn, zijn bij ons de nieuwe mainstream. Sommige thema’s vinden wij zo belangrijk dat we benieuwd zijn naar wat jij erover denkt. Het levert niet altijd een gemakkelijk gesprek op, maar wel eentje waardoor we elkaar misschien beter leren kennen. Deze voorstellingen herken je aan de stempel #thesocial.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!