Awkward Aftertalks

o.l.v. programmeur en dramaturge Merel Heering

  Wat heb jij ervaren?

  Napraten over een voorstelling is voor veel mensen ongemakkelijk. En toch doen wij het, met jou en onze theatermakers. Omdat we benieuwd zijn naar jouw ervaring. En omdat er niet zoiets bestaat als dé juiste interpretatie van een voorstelling. We vinden het belangrijk dat jij dat weet. Dat er geen goed of fout bestaat, als het op het ervaren van theater aankomt. Stilstaan bij dat wat je gaaf, lastig, mooi, moeilijk of uitdagend vindt kan ook veel inzicht geven: in de manier waarop een voorstelling gemaakt is bijvoorbeeld, of in je eigen manier van denken. Horen dat anderen totaal iets anders ervaren hebben, laat juist zien hoe bijzonder het is dat we allemaal anders zijn. Dus praat mee, deel je vragen en maak je los van dat ongemakkelijke gevoel!

  Je kunt gratis meedoen aan de Awkward Aftertalks!

  Festivaltickets!!

  Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

  Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

  Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

  Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

  Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

  #thesensorial

  Iedereen heeft het altijd over kijken naar theater, maar waar zijn de andere zintuigen gebleven? Kijken we echt alleen nog maar? Wat voel, ruik of hoor jij? Daar zijn we benieuwd naar. Wat gebeurt er als je speelt met je zintuigen? Je sommige uitzet en anderen extra hard aan? Voorstellingen die onder #thesensorial vallen schudden je zintuigen wakker! Ze triggeren je om de wereld eens anders te beleven. Welk zintuig zet jij als eerste in?!

  #thesocial

  Theater is niet altijd ‘leuk’ (al zitten die voorstellingen ook zeker in ons programma), maar je ziet altijd een voorstelling die je aan het denken zet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar die gaan over de wereld om je heen in al haar kleuren. We dagen je graag uit om je eigen persoonlijke kijk op die wereld vorm te geven. Onderwerpen die nu nog taboe zijn, zijn bij ons de nieuwe mainstream. Sommige thema’s vinden wij zo belangrijk dat we benieuwd zijn naar wat jij erover denkt. Het levert niet altijd een gemakkelijk gesprek op, maar wel eentje waardoor we elkaar misschien beter leren kennen. Deze voorstellingen herken je aan de stempel #thesocial.

  Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!