Iedereen één

HKU

 • Taal

  Language no problem

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Locatie

  Stadsschouwburg Groningen

 • Duur voorstelling

  70 minuten

 • Credits

  Makers: Regie en concept: Harm van Geel en Jef Van gestel | Spel: Julie Boellaard, Luca Bötzel, Barbara Brink, Nora Korfker, Jiska Mensink, Emile Rogissart, Annemarije Zoer, Sweder de Sitter (Acting 4) | Vormgeving: Danique van der Mik, Freek Veneman (Theatre Design 4) | Begeleiding Theatervormgeving: Sascha van Riel | Productie: Iris Jansen | Lichtontwerp en techniek: Jan Willem van der Vlies Met dank aan: Merel Severs, Gonda van Dijk en de moeder van Jessie | In samenwerking met Festival Tweetakt

 • Kijkwijzer i

  Noodzaak Rolmodel

Hoe uniek is uniek eigenlijk?

Ik wil heel graag iemand anders zijn. Ik wil heel graag mezelf zijn, maar dan met sterallures. Ik wil heel graag dat mensen denken dat ik Dua Lipa ben. Ik wil heel graag verdwijnen, ik wil heel graag doorsnee zijn, ik wil heel graag eten wat jij eet, lezen wat jij leest, lachen hoe jij lacht ik wil mezelf van mezelf bevrijden.

Het is soms niet makkelijk om gewoon jezelf te zijn. Vaak verschuilen we ons achter een gezamenlijke identiteit als harnas tegen commentaar op wie je echt zou kunnen of willen zijn. In iedereen één spelen de performers elkaar en hun idolen. Ze onderzoeken de identiteit van een groep en als groep het begrip identiteit. Ze experimenteren met kleding en poses, observeren elkaar nauwkeurig en transformeren in elkaar, in verschillende versies van zichzelf, in verzonnen en bekende figuren.

Kun je verdwijnen in iemand anders door te bewegen, lachen, eten, schelden, dansen als de ander doet? Of deed de ander jou al na en had je dat niet door? Hoe uniek is uniek eigenlijk? Iedereen één is een 3D printer van authenticiteit, een pashok van identiteit.

Jonge Harten 2021

FUTURE IS COMING

Shape it, be it, own it!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!