LostWords (geannuleerd) - Jonge Harten

LostWords (geannuleerd)

LostProject

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  gratis, maar een € 0,-  kaartje kopen is verplicht

 • Locatie

  Grand Theatre 

 • Duur voorstelling

  80 minuten

 • Kijkwijzer i

  Rolmodel Toekomst

Kom jij aanschuiven bij een avond LostWords?

Maak kennis met het creatief collectief ‘’LostProject’’ uit Amsterdam. Ryan, Georgiefa, Erwin en Lavinia nemen je onder leiding van regisseur Priscilla Vaudelle mee naar de Bijlmer met mooie verhalen, meeslepende muziek en goede vibes.

Op het Jonge Harten Festival zul je LostWords meemaken, een theatervorm ontwikkelt door LostProject. Een talkshow waarin jij samen met in gesprek gaat over urgente onderwerpen. Theatrale scenes en theatervormen als spoken word houden je een spiegel voor, geven je een andere invalshoek, tonen pijn en verlangen en geven woorden aan moeilijke onderwerpen. Onderwerpen zoals woningtekort, gentrification, economische ongelijkheid en werkgelegenheid komen aan bod komen. Praat jij mee?

Woensdag 24 november: Future is Coming

In samenwerking met MBO studenten verzorgt LostProject deze LostWords-avond. Graag heten wij je welkom om deze avond deel te nemen in het gespreksonderwerp “Future is Coming”. Door middel van verschillende performances en gesprekken met de MBO studenten en LostProject word je uitgenodigd om mee te praten over de toekomst. Ben jij actief bewust van de toekomst en wat betekent dat voor jou? Ben jij hier überhaupt mee bezig?

Vrijdag 26 november: LostWords | Buurt Identiteit

Hoeveel houd jij van jouw wijk of stad? Wil je juist weg of zou je voor altijd willen blijven? In deze editie praten we over de veranderingen in de wijken van Nederland en wat voor invloed dit heeft op jouw toekomst.

Verandering. We zien het overal om ons heen. De hijskranen die boven de gebouwen uittorenen zien eruit als poppenspelers die een (master)plan aan het uitvoeren zijn. Nieuwbouwwoningen om ons heen, dat is het nieuwe normaal. De steden gaan erop vooruit, althans, dat is wat er wordt gezegd. De gewone burger merkt hier helaas niets van. Zij gaan er niet op vooruit, erger nog, zij gaan er op achteruit.

Jongeren vinden geen kamers meer. Dertigplussers blijven gedwongen op kamers wonen omdat verhuizen betekent dat de huur wordt verdubbeld. Vrije sector- en koopwoningen zijn er maar voor weinig weggelegd want wie verdient er nou €50.000 per jaar en krijgt nog een vast contract? Wie ben jij nog als je buurt langzaam maar zeker verandert? En wat is de identiteit van jouw buurt als de mensen en straten veranderen.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!