Masterclass DE ROUTE

Hanna Timmers

  • Prijs Masterclass

    € 5,-

  • Duur Masterclass

    Deze masterclass duurt van 13.00 tot 16.00 uur

  • Kijkwijzer i

    Masterclasses

Masterclass DE ROUTE 

Jonge Harten voert dit jaar een experiment uit; DE ROUTE. Tijdens DE ROUTE zijn jonge theatermakers uitgenodigd om een interventie te maken voor brugklassers. Deze brugklassers zetten stappen in een nieuwe wereld in hun vertrouwde stad. Deze masterclass gaat over hoe je een geheel van een route maakt én verbinding met de stad legt. We spreken over hoe je een route begeleidt, hoe een verplaatsing theatraal kan worden en hoe je de stad waar je doorheen reist verbindt aan je kunstwerk. De Masterclass wordt gegeven door Hanna Timmers.

HANNA TIMMERS

Hanna Timmers beheerst de kunst om binnen korte tijd met grote groepen mensen een authentiek en krachtig verhaal te vertellen. Ze studeerde in 2010 af als theaterdocent in Amsterdam en werkte sindsdien bij verschillende (jeugd)theatergezelschappen als docent en maker. Hanna was 10 jaar lang verbonden aan Theater Na de Dam, waar ze de jongerenprojecten uitbouwde tot iconisch landelijk sociaal artistiek project. Daarnaast is zij al lange tijd verbonden aan Het Nationale Theater waar zij o.a. het stadsproject Eerst zien dan geloven met drie verschillende gebedshuizen vormgaf en de klassenvoorstellingenreeks Wij Zijn Nederland maakte. Hanna’s projecten opereren vaak in de openbare ruimte, zijn onderzoeks- en participatief gericht en verbinden lokale (onzichtbare) verhalen en geschiedenis aan de ingewikkelde tijd waarin we nu leven.

 

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!