Monologues for Nothing - Jonge Harten

Monologues for Nothing

Celine Daemen

 • Taal

  Nederlands / Engels

 • Prijs

  < 29 € 5,-
  > 29 € 6,50

 • Locatie

  Grand Theatre

 • Duur voorstelling

  15 minuten

 • Credits

  Concept en Regie: Celine Daemen |  Art director: Aron Fels | Sound engineer: Wouter Snoei | Uitvoerend producent: Rosa Vrij | Dramaturgie (stage): Viola Karsten | Monologues for Nothing is tot stand gekomen middels financiële bijdragen van Schouwburg De Domijnen Sittard-Geleen en Cultuurmakers Maastricht en is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID.

   

 • Kijkwijzer i

  Noodzaak Toekomst

Welk bericht zou jij voor een ander achterlaten?

Monologues for Nothing is een Virtual Reality ervaring die te zien is in het Festivalhart van het festival. In een magische vlucht zweef je door de straten van een stad en beland je vervolgens in de wolken. In deze wolken liggen boodschappen opgeslagen die je kunt beluisteren. Dool rond in deze fascinerende wolkenwereld en ontdek persoonlijke verhalen en gedachten van andere deelnemers. Natuurlijk mag je ook zelf ook een ‘wolkenbericht’ achterlaten.

Extra informatie over de voorstelling

Deze voorstelling duurt 15 minuten. Je koopt een kaartje voor een tijdsslot van een uur. Binnen dit uur kun jij dus de experience doen van 15 minuten. Soms moet je even wachten en soms ben je meteen aan de beurt. Gelukkig is de voorstelling in het Grand Theatre en kun je daar altijd even gezellig een drankje doen.

Jonge Harten

Choose your battles

Shape it, be it, own it!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!