RIZOOM - Jonge Harten

RIZOOM

Building Conversation

 • Meenemen naar de voorstelling

  Let op: De voorstelling is buiten, dus het kan best wel koud zijn. Zorg er dus voor dat je warm bent aangekleed. Neem ook je eigen (kleine) plant mee naar de voorstelling.

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 15,-
  > 29 € 20,-

 • Locatie

  Oude zetmeelfabriek, Ter Apel

 • Duur voorstelling

  2,5 uur excl reistijd. Als je ook de reis richting Ter Apel boekt duurt het incl reis 4,5 uur.

 • Credits

  Concept & Ontwikkeling Lotte van den Berg en Daan ’t Sas in samenwerking met Zephyr Brüggen, Sophie Valérie Janssen, Jakob Proyer e.a.

 • Kijkwijzer i

  Noodzaak Toekomst

Kom je mee dwalen?

De aarde is uitgeput. Wij, mensen, levend in het welvarende westen, moeten onze manier van leven en handelen grondig herzien. Daarvoor is het belangrijk dat de denkbeelden en waardesystemen die aan dit handelen ten grondslag liggen worden bijgesteld. Hoe doen we dat? Wat hebben we nodig om een radicaal andere verbeelding teweeg te brengen over de plek van onszelf in de wereld? Wat als we ons realiseren dat we in de wereld bestaan en niet over de wereld heersen?

RIZOOM is een nomadisch kunstwerk een werk in ontwikkeling, waarmee gereisd wordt langs verlaten en overwoekerde industriële terreinen in Europa. Deze ruïnes tonen ons sporen van voorbije tijden, maar ze laten ons ook mogelijke toekomsten zien. In Ter Apel staat zo’n ruïne. Een oude zetmeelfabriek, achtergelaten door het kapitalisme. Op deze plek stap je bewust uit de ‘gewone’ manier van denken en spreken. Je wordt geïnspireerd door de dieren, dingen, planten en microben die je tegenkomt in de overwoekerde en afbrokkelende, door de mens gebouwde, structuren.

Aan de hand van een interactieve expositie en een dwaaltocht, word je meegenomen in een uitdagend gedachtenspel en verleid tot andere manieren van verhouden en ervaren. Na de dwaling serveren we een rijkgevulde soep, vol van (on)kruid en woeker wortels. We sluiten we af met een gesprek.

Vervoer naar RIZOOM

Vind jij Ter Apel, nou net iets te ver fietsen? Daar hebben aan gedacht. Boek bij je kaartje voor RIZOOM meteen een kaartje voor de busreis vanuit Jonge Harten naar Ter Apel. Helemaal gratis en ook nog eens vormgegeven door studenten van Minerva. Deze busreis kun je toevoegen in je winkelmandje. De bushalte is op de Ossenmarkt van Groningen 

Jonge Harten

Choose your battles

Shape it, be it, own it!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!