STAGE dag

Jonge Harten

Jesse Schaap
 • Prijs

  Je koopt een kaartje voor de hele dag. Een dagkaart kost € 20,- en daarvoor krijg je:

  • een masterclass
  • verschillende presentaties van voorstellingen
  • diner
  • een voorstelling
  • afsluitend feest in DOT
 • Locatie

  De dag beginnen we met zijn allen in DOT.

 • Tijd

  De dag begint om 13.00 in DOT en is rond 01.00 afgelopen.

 • Kijkwijzer i

  Masterclasses Stage Toekomst

Doe mee met de STAGE dag!

Op 23 april kun je meedoen met de STAGE dag van Jonge Harten. Een dag waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Wat gaan we doen?

De dag start met masterclasses van verschillende makers. Zo kun je een masterclass dans, theater maar ook muziek of een masterclass van Kunstbende volgen.Daarna ga je met zijn allen kijken naar verschillende presentaties. Hier zie je onder andere de presentatie Ogenschijnlijk Jong van Rozan Vergeer/De Steeg en de vertelling van NIETS door Jeugdtheater Hofplein.

Rond 18.00 is het tijd voor een lekker diner met zijn allen. Na het eten ga je naar de voorstelling NO GUTS NO GLORY van Meeuw of POWER van Joeri Heegstra/Likeminds. De dag wordt afgesloten met een goed feestje door Clash in DOT.

Verschillende Masterclasses

Masterclass DOX – Justin de Jager
Justin staat bekend om zijn expertise in het bewegingsconcept ‘Threading’. Een complexe taal waar hij als breakdancer mee in aanraking is gekomen. De afgelopen jaren heeft hij zijn eigen handtekening ontwikkeld en is Threading de fundering geworden van al zijn creaties. Op de STAGE dag is een korte performance te zien die hij maakte met jonge dansers. In zijn masterclass maak je kennis met zijn werkwijze. 

Masterclass  Gerbrand Bos
Gerbrand Bos is vormgevend theatermaker. Een maker die zoekt naar nieuwe gezichtspunten. Zijn eigen kwetsbaarheid gaat hij daarvoor niet uit de weg. Gefascineerd door de veelheid aan perspectieven, stijlen en materialen zoekt hij steeds naar hoe hij kan verbinden. Met zichzelf en met de ander, het esthetische met het lelijke, het fijnzinnige met het grove. Tijdens de masterclass zul je dus vormgevend theater gaan maken met je eigen verhaal. 

Masterclass  Werkplaats van de Woestijne – Het gewicht van een gedachte?
Theatermakers Bart van de Woestijne en Jurrien van Rheenen onderzoeken in hun nieuwe ervaringsvoorstelling wat het gewicht van een gedachte is. Maar hoe weeg je een gedachte eigenlijk? Wanneer is een gedachte zwaar en wanneer is het licht? Samen verkennen we tijdens deze masterclass welke gedachten we liever niet uitspreken en waarom dat eigenlijk zo is. Hier maken we vervolgens theater van. Op die manier ben je onderdeel van het vooronderzoek.

Masterclass Club NEL – Radio Spektakel
Theater en podcastmakers Lisa Frenkel en Anna Raadsveld doen een onderzoek rond het thema: Het verstrijken van de tijd. Met hen zoom je in op alledaagse voorwerpen, een tas/broekzak/jaszak etc. en onderzoeken de vraag: Welke invloed heeft de tijd op jouw voorwerp? Aan de hand van deze vragen schrijf je en werk je door aan een verhaal die we opnemen in een mobiele studio. 

Masterclass Stan en Mats – Schrijf je eigen liedje.
Stan Vreeken en Mats Voshol zijn muzikanten die beide spelen in de voorstelling Het Spektakel. Ze hebben veel ervaring met het schrijven van liedjes en het produceren van muziek. (Spotify: Stan Vreeken en Matsu Fox). In deze workshop zullen zij je begeleiden in het vinden van je eigen stem om vervolgens een eigen nummer te maken. Stan en Mats begeleiden bij het schrijven van de teksten en het componeren van de muziek.

Masterclass Kunstbende
Kunstbende staat op de STAGE dag van het Jonge Harten Theaterfestival met een masterclass van niemand minder dan queen of content Titia Hoogendoorn. Titia is kunstenaar, actrice, video- en podcastmaker en auteur. Je kunt haar kennen van de webserie: Vakkenvullers (AVROTROS), haar Instagramkanaal, waar ze humoristische en herkenbare huis-tuin-en-keuken-content maakt of een van haar andere talloze projecten waarin ze haar verhaal vertelt. Wil je graag iets vertellen maar weet je nog niet goed wat dan precies? Titia leert je in haar masterclass hoe je je kan laten inspireren door maatschappelijke of persoonlijke thema’s en helpt je die om te zetten naar een vorm.

Op deze dag laten wij verschillende makers zien

Masterclass door Mohamed Yusuf Boss & Ruben Chi | Masterclass door Kunstbende  | Radio Spektakel door Club NEL | de installatie Distance van LOOK | installatie van Chiara Tammaro en Marit Kip | NO GUTS NO GLORY door Meeuw | Ogenschijnlijk Jong door Rozan Vergeer/De Steeg | Clash | POWER door Joeri Heegstra/Likeminds | NIETS door Jeugdtheater Hofplein | Back2Back | DEGASTEN 

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!