Stuk

155

 • Taal

  Language no problem met een klein deel Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Locatie

  Grand Theatre

 • Duur voorstelling

  60 minuten

 • Credits

  Makers & performers: Erik Bos, Thomas Bos, Rein Luuring, Deion Holwijn | Choreografie: Erik Bos | Videobeeld: Thomas Bos, Rein Luuring | Kostuumontwerp: Esmee Thomassen | Lichtontwerp: Yuri Schreuder | Geluidsontwerp: Sam van Eenbergen | Eindregie: Moniek Merkx | Gemaakt met: Maas theater en dans

   

 • Kijkwijzer i

  Rolmodel Toekomst

Heb jij weleens iets stuk gemaakt?

Stuk is een stuk van 55 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder ze vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. Stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

Stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

De pers over stuk:

stuk is door NRC verkozen tot één van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020.
Alle recensies over stuk -tot nu toe- zijn positief. Bij elkaar opgeteld heeft stuk 12 sterren gekregen. Dat ziet er zo uit: ★★★★★★★★★★★★

“Stuk is even grappig als slim.”  – NRC ★★★★

“Ze trekken alles kaduuk, hun gespierde lijven incluis, door voluit dansend knalhard onderuit te gaan op een ingezeepte vloer. En onder hun grote lachebek schuimt de onzekerheid. (…) Iets stukmaken is tenslotte ook iets maken.”  – Volkskrant ★★★★ 

“Attending a performance by the multidisciplinary dance collective 155 is never a chore. Their fun-loving, high-energy shows are extremely infectious – pardon the pun.”  – Movements Exposed

“155 weet veel met weinig te zeggen in tijden van disruptie. Het gaat om het fysiek kunnen dragen van weerstand. Het lichamelijk verspreiden van humor.(…) Stuk durft eenheid te onderstrepen door sierlijk te vallen en weer op te staan. Wees aanwezig in onze nieuwe werkelijkheid.”  – My Daily Shot of Culture.

Jonge Harten

FUTURE IS COMING

Shape it, be it, own it!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!