Age of Rage

Toneelmakerij

Sanne Peper
 • Kaarten kopen

  Voor deze voorstelling kunnen kaarten gekocht worden via de website van SPOT.

 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Duur voorstelling 60 minuten

 • Kijkwijzer i

  #thesocial

Waar word jij boos van?

Er zit een meisje in een politiecel. Ze is zestien en ze is slim. Ze denkt na over de dingen en de wereld en het leven en zo. En ze is bang dat haar toekomst ontploft. Ze heeft – vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan, maar toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Dit maakt haar alleen nog maar bozer en ze had al zo veel reden om kwaad te zijn. Haar ouders liggen al een jaar in scheiding. Ze is schuldsanering-arm en dat is klote. Elke keer dat zij een mening probeert te vormen, wordt die door psychologen, leraren en klasgenoten haar strot weer ingeduwd. Age of rage gaat over kansen grijpen en ze weer laten ontglippen. Over een meisje dat gehoord wil worden, maar waar niemand naar luistert. Want meisjes horen niet boos te zijn.

“Age of Rage is een ongemakkelijke voorstelling dat zich niet in een hokje laat duwen”. – Theaterkrant 

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

Jonge Harten presenteert theatermakers die niet alleen heel goed zijn maar vaak ook jong en onbekend.

Daarom is er een kijkwijzer om je te helpen bij het maken van een bij jou passende keuze uit het boordevolle programma.

Maar let op: de kijkwijzer geeft geen absolute waarheden. Er staat niet dat een voorstelling grappig is. Want hoe je een voorstelling beleeft is subjectief en wat jij grappig vindt, vindt een ander misschien juist tragisch. Daarom (en ook om onszelf een beetje in te dekken) houden we een slag om de arm en geeft de kijkwijzer alleen aan welke mogelijke effecten een voorstelling op jou kan hebben. We hebben er vier vastgesteld en bij elke voorstelling staat het icoontje van het effect dat wij het meest waarschijnlijke vinden. En soms nog een tweede, als bijeffect.

#thesensorial

Iedereen heeft het altijd over kijken naar theater, maar waar zijn de andere zintuigen gebleven? Kijken we echt alleen nog maar? Wat voel, ruik of hoor jij? Daar zijn we benieuwd naar. Wat gebeurt er als je speelt met je zintuigen? Je sommige uitzet en anderen extra hard aan? Voorstellingen die onder #thesensorial vallen schudden je zintuigen wakker! Ze triggeren je om de wereld eens anders te beleven. Welk zintuig zet jij als eerste in?!

#thesocial

Theater is niet altijd ‘leuk’ (al zitten die voorstellingen ook zeker in ons programma), maar je ziet altijd een voorstelling die je aan het denken zet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar die gaan over de wereld om je heen in al haar kleuren. We dagen je graag uit om je eigen persoonlijke kijk op die wereld vorm te geven. Onderwerpen die nu nog taboe zijn, zijn bij ons de nieuwe mainstream. Sommige thema’s vinden wij zo belangrijk dat we benieuwd zijn naar wat jij erover denkt. Het levert niet altijd een gemakkelijk gesprek op, maar wel eentje waardoor we elkaar misschien beter leren kennen. Deze voorstellingen herken je aan de stempel #thesocial.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!