The Proud to be Poor PromoTour

The YoungGangsters, De Noorderlingen

Boris Stokman
 • Taal

  Nederlands

 • Prijs

  < 29 € 10,-
  > 29 € 15,-

 • Locatie

  De Loods

 • Duur voorstelling

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  Laat je stem horen! Noodzaak

Wat is jouw armoede? 

Change the Game, stop the Shame!  Special invitation to a brand new concept. The Poverty Pirates heten je welkom bij hun Proud to be Poor PromoTour. 

In een wervelende promoshow keren we de beeldvorming van armoede radicaal om: ARM is het nieuwe RIJK, schulden zijn het nieuwe statussymbool en rijkdom iets om je diep voor te schamen. In een meeslepende omdenk-pitch introduceren we een brand new armoede concept.

The Proud to be Poor Promotour is, na Beef Mee! En bottoms up! de derde samenwerking van De Noorderlingen en YoungGangsters. De Amsterdamse actietheatermakers joinen forces met Groningse jongeren die het leven onder de armoedegrens aan den lijve ondervinden of hebben ondervonden. We onderzoeken wat het inhoudt om in armoede op te groeien en de schaamte die dit met zich meebrengt. De vooroordelen die in de samenleving over armoede heersen nemen we onder de loep, net als onze eigen positie als eigenzinnige theatermakers.

The Proud to be Poor PromoTour volgt op de YoungGangsters-voorstelling ‘The Poverty Peepshow’. Met de bravoure, humor en vindingrijkheid die De Noorderlingen en YoungGangsters eigen is, wordt het publiek door de jonge acteurs meegesleept. In hun poging armoede als hype te lanceren gaan ze alle schaamte voorbij.

#ARMOEDE IS TROTSMOEDE.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

Field

Laat je stem horen!

Wat je te zeggen hebt is van belang. De wereld heeft jouw geluid nodig. Laat je stem horen net als de makers en performers in deze voorstellingen.

Masterclasses

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Stage

Voorstellingen voor en door jongeren op het podium.

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!