TRACES - Jonge Harten

TRACES

ULTIMA VEZ | Wim Vandekeybus

 • Taal

  Language no problem

 • Prijs

  < 29 jaar € 12,50
  > 29 jaar € 27,50
 • Locatie

  Stadsschouwburg Groningen

 • Duur voorstelling

  100 minuten

 • Kijkwijzer i

  Toekomst

Hoeveel natuur leeft er nog in de mens?

Wim Vandekeybus komt naar Groningen met TRACES, een dansvoorstelling vol energie en emotie, intuïtie en instinct, drift en drama. De oerkrachten die ons handelen sinds de oudheid sturen en voortstuwen, hebben we in de loop der eeuwen geleerd te beteugelen, maar in het werk van Vandekeybus krijgen ze vrij baan.

Traces is een zinderende zoektocht die ver terug gaat. De overweldigende Roemeense natuur, met de laatste oerbossen en beren van Europa, inspireerden Vandekeybus voor deze meeslepende dansante ontmoeting tussen oude waarden en vooruitgang. Hoeveel natuur leeft er nog in de mens? Hoeveel dier? Tien dansers zoeken een weg in het leven, naar een balans tussen oude tijden en nieuwe verlangens. Van een verstild duet tot een woeste groepsdans, op de nu eens melancholieke, dan weer voortstuwende muziek van Trixie Whitley en Marc Ribot (vaste begeleider van Tom Waits).

“Tegen een achterdoek van een ondoordringbaar woud brengt de Vlaming zeven kwartier lang clashes ten tonele tussen mens en dier, tussen beschaving en instinct en tussen een mannelijke leider die geilt op asfalt en een vrouwelijke meester die fysiek de beren aanvoelt,” schreef de Volkskrant.

Jonge Harten

Choose your battles

Shape it, be it, own it!

JONGE HARTEN 2020 IN DRIE GROTE LIJNEN

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest, door niemand minder dan Clash!

Talk

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!