Triple Bill - Jonge Harten

Triple Bill

Joost Bolt, Juersson Aldaïr Hermanus & Just van Bommel

 • Prijs

  < 29 jaar € 10,-
  > 29 jaar € 15,-

 • Duur

  60 minuten

 • Kijkwijzer i

  FIELD Ontwapening

In deze Triple Bill zie je 3 korte voorstellingen achter elkaar. Je ziet dus drie afzonderlijke voorstellingen van Joost Bolt, Juersson Aldaïr Hermanus & Just van Bommel

Joost Bolt – future reset

Wat nou als je met een magische pen de toekomst zou kunnen herschrijven? Wat zou je dan op papier zetten? Een beter scenario misschien?

Als je het leven op aarde – zoals we het nu kennen –  als een film zou zien dan lijkt het alsof de film slecht gaat aflopen. Future reset is een theatraal onderzoek waarin een weg gezocht wordt naar een lichtere stip op de horizon. Maar wat is beter? En is de dag van morgen wel zo donker?

Voor dit theatrale onderzoek laat Joost Bolt zich inspireren door input van mensen van over de hele de wereld. En vooral door jongeren, omdat de toekomst het meest van hun is.

Juersson Aldaïr Hermanus – Yu di Kòrsou’

Yu di Kòrsou’(Kind van Curaçao) is een dansvoorstelling gemaakt door Juersson Aldaïr Hermanus. Waarin hij opzoek gaat naar wat hij nodig heeft om een band te leggen tussen zijn roots en zijn identiteit als persoon en danser. Als maker richt hij zich op zijn Curaçaose roots en begint hij zijn onderzoek met de focus op tambú, een onderdeel van zijn Afro-Curaçaose en Bonairiaanse identiteit, die hij incorporeert in zijn hiphop dansachtergrond.

De Curaçaose tambú ontstaat in de zeventiende en achttiende eeuw uit verschillende West-Afrikaanse muziekstijlen, dansen en rituelen. Die zijn meegekomen met de Afrikanen die tot slaaf gemaakt en naar Amerika gevoerd zijn. Deze mengeling van Afrikaanse invloeden verandert met de tijd en past zich aan aan de lokale omstandigheden. Afrikaanse elementen zoals herhaling, ritme, bepaalde percussie-instrumenten en improvisatie blijven duidelijk herkenbaar in de Curaçaose tambú.

Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij hoeveel overeenkomsten er zijn tussen zijn identiteit, Afrika, Tambú en hiphop. Ook gaat hij confronterende gesprekken aan met zijn familie en gemeenschap. Met vondsten uit zijn onderzoek stelt hij zichzelf de vraag: “hoe kies ik wie ik wil zijn?” 

Just van Bommel – Het Showtje 

Een tekstperformance over kleine verwonderingen.”

Over elektrische fietsen die je met je telefoon kan ontgrendelen, en wat je dan doet als die telefoon leeg is? Waar gaat, na een grote ramp, al dat puin eigenlijk heen? Bijvoorbeeld hele gebouwen, dat kan je niet gewoon bij de plaatselijke stort neergooien, toch…?

Over eenzaamheid. Waar gaan we hierna heen, en lijkt dat misschien op: in een floating bad liggen met het licht uit?

Het Showtje is een associatieve denkstroom over alles dat langskomt als je net als Emma en Just maar niet in slaap kan vallen. 

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

Noodzaak

Het moet nu!Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Ontwapening

Het thema van Jonge Harten 2022 is ontwapening. Oorlog, conflicten, klimaatcrisis en een onstilbare groeihonger maken de wereld tot een plek die steeds onveiliger is. We horen verhalen over angst voor wapens en geweld en de angst om kwetsbaar te durven zijn. Kortom er zijn aardig wat uitdagingen in ‘onze tijd’. Wie heeft de antwoorden en oplossingen? Wijzelf! Gaan we ons verdedigen of aanvaarden we waar we ons in bevinden? En gaan we ons aanpassen aan de onontkoombare realiteit dat het anders moet? Let's choose our battles! We dagen je met deze editie van Jonge Harten uit om de focus te leggen op dat wat voor jou echt waardevol en noodzakelijk is. De keuze is aan jou hoe je dit doet.

Rolmodel

Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

Talk

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

Toekomst

Hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!