Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

Bij Jonge Harten programmeren we schoolvoorstellingen voor de gehele school aangepast per leerjaar. Zo is er een apart programma voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Daarnaast zijn er verschillende educatiemogelijkheden.

Educatiemogelijkheden

 

ERVAREN
WAT WIL JIJ ERVAREN?

Wij willen jongeren nieuwe kijkervaringen bieden waarin zij zich kunnen herkennen of waar nieuwe gedachten gevormd kunnen worden. Ter voorbereiding op deze kijkervaring is het mogelijk de De Ervaring (voorheen Hartenjagers) weer uit te nodigen op school. Deze vakdocenten, geven lessen waarmee ze betrokkenheid creëren bij de jongeren en de kennismaking met het theater verbeteren.

Totaalpakket bestaande uit De Ervaring in de klas, voorstellingsbezoek & Denkpakket € 12,50 per leerling. Geïnteresseerd voor jouw school? Neem contact op met erin@jongeharten.nl

DENKPAKKET
WAT HEB JE GEZIEN?

Wij geven jongeren graag de ruimte om nieuwe dingen te leren en ontdekken, en stimuleren hen in het leren kijken, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket waarmee zij stap voor stap worden begeleid om te reflecteren met de klas. In het Denkpakket ligt de nadruk daarom op het vrij interpreteren, het samen verder kijken en denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt de docent houvast om te reflecteren met de klas.

Totaalpakket bestaande uit de theatrale inleiding, voorstellingsbezoek & Denkpakket € 12,50 per leerling

JONGE HARTEN ONDERWEG

Jonge Harten biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid: Jonge Harten Onderweg! Speciaal voor groepen jongeren die verder van Groningen wonen regelt Jonge Harten vervoer tegen een gereduceerd tarief. Jonge Harten Onderweg brengt leerlingen naar een voorstelling naar keuze en na afloop zetten we hen natuurlijk weer bij school af.

Voor meer informatie en opgave neem je contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

JONGE HARTEN NAAST DE DEUR

Voor sommige scholen is het lastig om het Jon- ge Harten Theaterfestival te bezoeken, vanwege de grote afstand of de lange reistijd. Daarom organiseert Jonge Harten voorstellingen in theaters buiten Groningen onder de noemer Jonge Harten Naast De Deur. Dit jaar is er tijdens Jonge Harten een voorstelling geprogrammeerd in Veendam vanBeresteyn.

Interesse om een voorstelling in de provincie te bezoeken? Of volgend jaar ook een Jonge Harten Naast De Deur editie in eigen buurt? Neem dan contact op met Erin, erin@jongeharten.nl

 

 

Programma per leerjaar

Onderbouw 

Voor de onderbouw organiseren we dit jaar een nieuw onderdeel: ‘De Route’. Stel je voor je zit net in de brugklas*, in een nieuwe stad en nieuwe omgeving. Alles is nieuw. Je staat voor het eerst op eigen benen. Je ouders doen niet alles meer voor je en je krijgt eindelijk de ruimte om de wereld zelf eens te gaan ontdekken. Maar hoe doe je dat dan? Waar begin je in jouw zoektocht? Wij gaan de onderbouw leerlingen daarbij een handje helpen. Daarom organiseren we ‘De Route’.

Lees hier meer over de educatie van de onderbouw.

Middenbouw

In de middenbouw heb je al wat gezien van de wereld. Je kent voornamelijk de wereld van school, thuis, dorp of stad je sportclub. In het midden-bouwprogramma richten we ons op het aanbieden van nieuwe perspectieven en het verdiepen van je eigen perspectief. Hiervoor bieden we programma’s aan die binnen of buiten school kunnen plaatsvinden.

Lees hier meer over de educatie voor de middenbouw.

Bovenbouw 

In de bovenbouw bereid je je voor om helemaal zelfstandig verder te gaan in de wereld. Je onderzoekt wat je zelf wilt. Wat je zelf wilt studeren en waar je zelf wilt wonen. Met ons programma voor de bovenbouw richten wij ons op het ‘zelf kiezen’. Dit is voor ons belangrijk omdat de bovenbouwleerlingen de toekomstige cultuurbezoekers zijn.

Leer hier meer over de educatie voor de bovenbouw.

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met: Erin Stel > erin@jongeharten.nl

Jonge Harten

FUTURE IS COMING

Shape it, be it, own it!