Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

Goed nieuws! Jonge harten komt naar de klas/school!

Omdat dit jaar door de corona-maatregelen een festivalbezoek in het theater lastiger is, zijn wij gaan omdenken. Wij brengen daarom dit jaar het festival bij jullie op school en/of in de klas. Dit aangepaste programma heet "Festival in 1 dag" en bestaat uit twee à drie onderdelen. In dit "Festival in 1 dag" is er zowel een kijkervaring én een maakervaring door de leerlingen. Naast het "Festival in 1 dag" ontvang je ook nog een Denkpakket, om zo de theaterervaring compleet te maken. Volgend jaar zullen er weer meer educatie opties zijn, zoals jullie van ons gewend zijn.

Festival in 1 dag

De nieuwe generatie binnen korte tijd in contact brengen met verschillende perspectieven is wat we belangrijk vinden en waar we goed in zijn. Deze editie introduceert Jonge Harten daarom een nieuwe manier van programmeren voor het 12+ publiek. Op de school creëert Jonge Harten een mini-versie van het festival die de jongeren op school verschillende producties laat ervaren. Twee à drie korte werken worden op verschillende plekken (binnen de school) gepresenteerd. Er is altijd een voorbereiding, een gedeelte waarin de scholieren zelf kunnen maken en een nagesprek. Op deze manier willen we hun festivalbeleving versterken. Deze werkvorm is niet alleen aantrekkelijker, maar bereidt de leerling ook beter voor op individueel theater- en festivalbezoek in de toekomst.

Waar bestaat Festival in 1 dag uit?

 

MODE EN IK
Hoe presenteer jij jezelf?

De kleren die we aan hebben zegt iets over onze identiteit. Welke rol trek jij het liefste aan? En hoe kan je uit deze rollen breken? In deze installatie onderzoeken autonoom kunstenaar Tim Simons en theatermaker Afra Rijkhoff hoe zij vrij kunnen zijn in hun identiteit aan de hand van mode.

SPEAK UP!
Wat wil jij zeggen?

Samen met spoken word artiesten gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met hun eigen stem. Wat vinden zij belangrijk? En welke bood- schap willen zij uitspreken? De teksten worden opgenomen en van de stem- men, van alle scholen, wordt één verzamelalbum gemaakt.

SYMPHONY OF 2020 – DOX
Hoe dans je samen?

Wat past er bij een festival? Een feest natuurlijk! En daar is deze dansvoor- stelling van DOX geschikt voor! Na maanden alleen zijn mogen jongeren weer in groepen samen zijn. Maar wat is dat samen zijn?

Symphony of 2020 is een veertig minuten durende dansvoorstelling met invloeden uit de Oegandese muziekscene. Een mix van muziekstijlen nemen je mee in een wereld waarin je de kracht van het samen dansen ervaart. Tien dansers en de constante elektronische muziek zullen de leerlingen (corona proof) verleiden om met hen mee te dansen. Laat je meevoeren en kom van die stoel!

Deze voorstelling is een samenwerking van DOX, Batoalo East, ArtBeat Amsterdam en Afro Vibes

Symphony of 2020
WORKSHOP + NAGESPREK

Na de voorstelling is het de beurt aan de leerlingen. Zij krijgen een workshop van de dansers van DOX. In deze workshop ervaren zij zelf de Symphony of 2020.

*Het hele programma duurt maximaal 3,5 uur

DENKPAKKET

Wat heb je gezien?

Wij stimuleren jongeren in het ervaren van theater, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket. In dit Denkpakket ligt de nadruk op het vrij interpreteren, het uitstellen van een oordeel en het samen verder denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt docenten houvast. Zij worden stap voor stap begeleid om te reflecteren met de klas.

PRIJS

Het totaalpakket bestaande uit de het “Festival in 1 dag” en het denkpakket bedraagt € 13,- per leerling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met: Erin Stel > erin@jongeharten.nl

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!