Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

Goed nieuws! Jonge harten komt naar de klas/school!

Omdat dit jaar door de corona-maatregelen een festivalbezoek in het theater lastiger is, zijn wij gaan omdenken. Wij brengen daarom dit jaar het festival bij jullie op school en/of in de klas. Dit aangepaste programma heet "Festival in 1 dag" en bestaat uit twee à drie onderdelen. In dit "Festival in 1 dag" is er zowel een kijkervaring én een maakervaring door de leerlingen. Naast het "Festival in 1 dag" ontvang je ook nog een Denkpakket, om zo de theaterervaring compleet te maken. Volgend jaar zullen er weer meer educatie opties zijn, zoals jullie van ons gewend zijn.

Festival in één dag

De nieuwe generatie binnen korte tijd in contact brengen met verschillende perspectieven is wat we belangrijk vinden en waar we goed in zijn. Deze editie introduceert Jonge Harten daarom een nieuwe manier van programmeren voor het 12+ publiek. Op de school creëert Jonge Harten een mini-versie van het festival die de jongeren op school verschillende producties laat ervaren. Twee à drie korte werken worden op verschillende plekken (binnen de school) gepresenteerd. Er is altijd een voorbereiding, een gedeelte waarin de scholieren zelf kunnen maken en een nagesprek. Op deze manier willen we hun festivalbeleving versterken. Deze werkvorm is niet alleen aantrekkelijker, maar bereidt de leerling ook beter voor op individueel theater- en festivalbezoek in de toekomst.

Geïnteresseerd voor jouw school? Neem contact op met: Erin Stel > erin@jongeharten.nl

DENKPAKKET

Wat heb je gezien?

Wij stimuleren jongeren in het ervaren van theater, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket. In dit Denkpakket ligt de nadruk op het vrij interpreteren, het uitstellen van een oordeel en het samen verder denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt docenten houvast. Zij worden stap voor stap begeleid om te reflecteren met de klas.

PRIJS

Het totaalpakket bestaande uit de het “Festival in 1 dag” en het denkpakket bedraagt € 13,- per leerling.

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!