Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

Bij Jonge Harten programmeren we schoolvoorstellingen voor de gehele school aangepast per leerjaar. Zo is er een apart programma voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw.

Onderbouw 

Voor de onderbouw organiseren we dit jaar een nieuw onderdeel: ‘De Brugklas Route’. Brugklassers beginnen aan een heel nieuw leven, ze stappen een nieuwe wereld in met nieuwe vrienden in een vaak nieuwe omgeving. Een jaar waarin ze veel veranderen waarin ze zoeken naar wie ze zelf zijn. Om ons programma en de leefwereld van deze groep beter op elkaar aan te laten sluiten organiseren we ‘De Brugklas Route’.

In ‘De Brugklas Route’ laten we brugklassers ronddwalen in hun nieuwe leven als middelbare scholier. Maar welke denkstappen horen daarbij? Onze makers creëren verschillende ontmoetingsplekken in de stad waar installaties en korte interactieve voorstellingen te zien zijn. Deze route door de stad wordt zo ontworpen dat hij jaarlijks terugkeert en telkens ingevuld kan worden door andere makers.

We willen deze route graag in samenwerking ontwikkelen met scholen met behulp van de CmK-regeling. Een aantal scholen zijn al bij ons aangesloten. Wil je ook aansluiten bij deze productontwikkeling? Laat het ons dan weten.

Middenbouw

Voor de middenbouw bieden we zoals jullie van ons gewend zijn voorstellingen met onze voorbereidende lessen en nagesprekken aan. Daarnaast zullen we een programma voor op school aanbieden.

Bovenbouw 

Voor de bovenbouw bieden we dit jaar vouchers aan. We vinden het belangrijk dat een bovenbouw leerling zelf een keuze kan maken uit ons aanbod. Hoe werkt het? Als school koop je een aantal vouchers. De leerling kan met deze voucher zelf een keuze maken uit ons aanbod via onze website.

Denkpakket

Wat heb je gezien?

Wij stimuleren jongeren in het ervaren van theater, ongeacht ervaring of kennis. Alle docenten ontvangen op school een pakket. In dit Denkpakket ligt de nadruk op het vrij interpreteren, het uitstellen van een oordeel en het samen verder denken over de voorstelling. Het gespreksformat van het Denkpakket biedt docenten houvast. Zij worden stap voor stap begeleid om te reflecteren met de klas.

Prijs

Een voorstelling met daarbij het denkpakket en een passende voorbereiding kost per leerling € 12,50.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met: Erin Stel > erin@jongeharten.nl

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!