Educatiemogelijkheden - Bekijk hier wat Jonge Harten aan educatie biedt

Alle educatie mogelijkheden van Jonge Harten

Bij Jonge Harten programmeren we schoolvoorstellingen voor de gehele school. Zo is er een programma voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Daarnaast zijn er verschillende educatiemogelijkheden.

Educatiemogelijkheden

 

ERVAREN
WAT WIL JIJ ERVAREN?

Wij willen jongeren nieuwe kijkervaringen bieden waarin zij zich kunnen herkennen of waar nieuwe gedachten gevormd kunnen worden. Ter voorbereiding op deze kijkervaring is het mogelijk docenten vanuit Jonge Harten uit te nodigen op school. Deze vakdocenten, geven lessen waarmee ze betrokkenheid creëren bij de jongeren en de kennismaking met het theater verbeteren.

Totaalpakket bestaande uit voorbereidende les in de klas, voorstellingsbezoek & Denkpakket € 12,50 per leerling. Geïnteresseerd voor jouw school? Neem contact op met anne@jongeharten.nl

 

Programma per leerjaar

Binnen ons educatieaanbod zijn er drie pijlers. DE ROUTE voor de brugklassers, het klassikale bezoek voor de middenbouw en het voucherpakket voor de bovenbouw. Er spelen dit jaar bij Jonge Harten veel voorstellingen met een kleine capaciteit omdat we hiermee meer aandacht voor het bezoek van leerlingen willen creëren. Theater kijken is vaak een intensieve ervaring. Net als bij elke (nieuwe) ervaring is de juiste context belangrijk. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om samen met ons het bezoek context te geven, voor te bereiden en erop te reflecteren. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij Anne.

Onderbouw 

Voor de onderbouw organiseren we dit jaar een nieuw onderdeel: ‘De Route’. Stel je voor je zit net in de brugklas*, in een nieuwe stad en nieuwe omgeving. Alles is nieuw. Je staat voor het eerst op eigen benen. Je ouders doen niet alles meer voor je en je krijgt eindelijk de ruimte om de wereld zelf eens te gaan ontdekken. Maar hoe doe je dat dan? Waar begin je in jouw zoektocht? Wij gaan de onderbouw leerlingen daarbij een handje helpen. Daarom organiseren we ‘DE ROUTE’.

Lees hier meer over de educatie van de onderbouw.

Middenbouw

In de middenbouw heb je al wat gezien van de wereld. Je kent voornamelijk de wereld van school, thuis, dorp of stad je sportclub. In het midden-bouwprogramma richten we ons op het aanbieden van nieuwe perspectieven en het verdiepen van je eigen perspectief. Hiervoor bieden we programma’s aan die binnen of buiten school kunnen plaatsvinden.

Lees hier meer over de educatie voor de middenbouw.

Bovenbouw 

In de bovenbouw bereid je je voor om helemaal zelfstandig verder te gaan in de wereld. Je onderzoekt wat je zelf wilt. Wat je zelf wilt studeren en waar je zelf wilt wonen. Met ons programma voor de bovenbouw richten wij ons op het ‘zelf kiezen’. Dit is voor ons belangrijk omdat de bovenbouwleerlingen de toekomstige cultuurbezoekers zijn. Binnen Jonge Harten kunnen zij door middel van een voucher die als school gekocht wordt zelf een voorstelling uit het geselecteerde programma kiezen.

Leer hier meer over de educatie voor de bovenbouw.

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met: Anne Wege > anne@jongeharten.nl

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles