Het verhaal van Jonge Harten

Ons verhaal

Bij Jonge Harten geloven we dat theater mensen samenbrengt en onderwerpen bespreekbaar maakt (hoe groot of klein ook). Dat is waar we het voor doen.

Het festival maken we met een jong team, jonge theatermakers én met jou. Omdat wij samen de toekomst zijn en het verschil kunnen maken.

Zonder oordeel
Onze ideale toekomst is een toekomst waarin oordelen uitgesteld wordt. Want hoe f*cking belangrijk is alleen onze eigen mening?! Laten we ons in mensen en ook in voorstellingen herkennen, maar laten we ook erkennen dat we vaak totaal anders zijn. Laten we die rijkdom en diversiteit vieren, omhelzen en kapotknuffelen! Laten we ruimte geven aan het ongemak dat ‘anders zijn’ soms oplevert. En laten we er soms ook om lachen, erover praten. Laten we dat samen doen in Groningen, want Groningen ‘is not the end of the world, it’s the beginning’.

Meer dan kijken
Theater is meer dan alleen kijken. In het theater gebruiken we namelijk meer dan onze ogen. Theater is een ERVARING en hoe jij jouw zintuigen inzet tijdens deze ervaring is helemaal aan jou. Daarom ervaart iedereen iets anders in het theater. En dat is dus gewoon helemaal oké! Nou, dat wilden we even gezegd hebben.

Dus bij Jonge Harten zie je niet altijd theater dat ‘leuk’ is maar je wel tot denken aanzet. Voorstellingen die soms ongemakkelijk zijn, maar vaak des te meer herkenbaar. Voorstellingen die de wereld in al zijn kleuren laten zien en die je uitdagen je eigen persoonlijke kijk op die wereld te vormen.

Ga dieper
En om het nog eens over deze ERVARING te hebben, die gaat verder dan het bezoeken van de voorstelling. We zijn niet voor niets een festival en er is dus nog veel meer te doen. Blijf bijvoorbeeld na de voorstelling nog even hangen tijdens een van de Awkward Aftertalks. Waarin we samen met een acteur of regisseur dieper ingaan op de voorstelling, je vragen kunt stellen of gewoon luistert naar anderen. 

Theater is voor jou!
Theater is niet voor één bepaald type mens. Wij geloven dat theater voor iedereen is. Ongeacht jouw leeftijd, afkomst, opleiding, seksuele voorkeur, gender, politieke voorkeur, of welk verschil je ook maar zou kunnen bedenken. Iedereen is welkom en mag een eigen ervaring hebben. 

PS En wist je dat een deel van ons programma speciaal voor middelbare scholieren wordt samengesteld? Dus met je klas naar Jonge Harten? Of gewoon meer hierover weten? Klik hier.

PPS Meedoen, samenwerken of gewoon eens een goed gesprek? Altijd welkom! Check hier op welke manieren je mee kunt doen met het festival of stuur een mail naar info@jongeharten.nl.

De belangrijkste samenwerkingspartners van het Jonge Harten Theaterfestival zijn De Oosterpoort, De Stadsschouwburg en het Grand Theatre Groningen.

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!