Het verhaal van Jonge Harten

Lees hier het verhaal van Jonge Harten, waar we voor staan, wie we zijn en wat we doen. Zo kom je erachter dat theater een ervaring is voor al je zintuigen!

Ons verhaal

Bij Jonge Harten geloven we dat theater mensen samenbrengt en onderwerpen bespreekbaar maakt (hoe groot of klein ook). Dat is waar we het voor doen.

Het festival maken we met een jong team, jonge theatermakers én met jou. Omdat wij samen de toekomst zijn en het verschil kunnen maken.

Future is Coming
Ondertitel van Jonge Harten 2021 is Future is Coming. Want hoe we het ook wenden of keren de toekomst die komt er wel. En hoe die eruit gaat zien, daar hebben we zelf invloed op. Wat hoop jij dat de toekomst jou gaat brengen? Wat draag jij er zelf aan bij? En hoe verhoud jij je tot de toekomst? Moeten we na een tijd van corona op dezelfde manier doorgaan of zullen we vanaf nu dingen radicaal anders doen?

Zie jij de toekomst als iets wat heel ver weg is, misschien wel 100 jaar? Of is de toekomst voor jou ook morgen? En welke emotie voel jij bij de toekomst, wat doet deze met je en wat heb jij nodig om de toekomst in de gaan? Deze vragen hebben wij onszelf natuurlijk ook allemaal gesteld. Ons antwoord? Verbeelding. Verbeelding zorgt dat we kunnen dromen, dingen in een ander perspectief kunnen zien en onszelf kunnen blijven bevragen. Verbeelding op het podium, zorgt voor verbeelding in ons hoofd.

Het moet nu!
En juist nu moet die verbeelding op het podium te zien zijn. Na een tijd van corona is het tijd om na te denken hoe we verder willen, waar we veranderingen willen maken en hoe we willen herstellen. Want hoe gaat het eigenlijk met ons? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Wat willen we nu aan de wereld vertellen? En wat wil de wereld ons vertellen? Welke onderwerpen moeten er nu op de agenda komen te staan?

Alle stemmen gelden
Iedereen heeft een stem, een mening en een visie. Bij de een is deze vanaf dag 1 helder en bij de ander is deze nog in ontwikkeling. Er is moed voor nodig om je mening te geven, je stem te laten horen. Er is moed voor nodig om niet alleen de mening van een ander te horen, maar ook te ontvangen. Erover na te denken. Waardering hebben voor de poging om deze mening te vertellen. En onze stem te laten horen betekent niet dat we niet meer kwetsbaar of gevoelig mogen zijn, want juiste deze kwetsbaarheid maakt krachtig.

Je hoeft niet meteen te weten waar je heen wilt, maar laten we elkaar bevragen. Laten we vragen durven stellen. Laten we onderwerpen en andere meningen op tafel leggen en kijken wat dit inhoudt. Laten we maker van ons eigen leven worden. Want wat is jouw verhaal? En wat wil jij vertellen?

Rolmodellen
Voor wie ben jij een rolmodel? En op welke manier wil je dat uitdragen? Wie zijn jouw rolmodellen? En welke stemmen mogen er volgens jou meer gehoord worden? Laat onze (theater)makers jou gidsen om jouw stem te vinden en te laten horen. Laat hen tijdens ons festival een rolmodel voor je zijn en laat je inspireren.

Future is coming. Shape it, be it, own it.  

PS En wist je dat een deel van ons programma speciaal voor middelbare scholieren wordt samengesteld? Dus met je klas naar Jonge Harten? Of gewoon meer hierover weten? Klik hier.

PPS Meedoen, samenwerken of gewoon eens een goed gesprek? Altijd welkom! Check hier op welke manieren je mee kunt doen met het festival of stuur een mail naar info@jongeharten.nl.

De belangrijkste samenwerkingspartners van het Jonge Harten Theaterfestival zijn SPOT en het Grand Theatre Groningen.

Join the Jonge Harten Family

Word crew member bij Jonge Harten 2022

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!