Spelen op jonge harten!

Hoe programmeert Jonge Harten?

Jonge Harten is er voor het publiek. Jonge Harten is er in het bijzonder voor een nieuw publiek, voor jonge mensen van 12-29 jaar. De programmering van Jonge Harten bestaat uit voorstellingen voor jongeren vanaf 12 jaar, die grotendeels doordeweeks plaatsvinden, en voorstellingen voor publiek vanaf 18 jaar in de avond en het weekend. We zijn op zoek naar makers die openstaan voor het gesprek met ons en het publiek. Het bereiken van een nieuw publiek beschouwen we namelijk als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Om deze voorstellingen te kiezen reizen onze programmeurs Erin, Merel en Marc het hele jaar langs festivals en theaters. De nadruk in ons programma ligt op producties van de nieuwe generatie theatermakers. Makers die na hun afstuderen al een aantal werken hebben gemaakt. Bij Jonge Harten komen alle genres komen aan bod en worden getoond in theaters en op bijzondere locaties. Onze programmeurs focussen zich op werk uit Nederland en België, aangevuld door bijzondere producties van verder af. Zij zoeken een balans tussen voorstellingen die Nederlandstalig of Engelstalig zijn of waarin taal geen barrière vormt.

Als Jonge Harten willen we graag dat ons publiek zich kan herkennen in de voorstellingen die op het festival te zien zijn. Tegelijkertijd staat ongemak tijdens Jonge Harten centraal. De zoektocht naar een balans tussen ongemak en herkenbaarheid is leidend in het vormgeven van het programma.

Denk jij dat jouw voorstelling echt bij ons past? Stuur ons een berichtje. Het is voor onze programmeurs helaas echter niet mogelijk iedere mail persoonlijk te beantwoorden of iedere voorstelling (live) te zien. Soms biedt een online registratie uitkomst.

Inzendingen voor de komende editie kunnen tot 15 augustus 2020 gestuurd worden naar info@jongeharten.nl. Inzendingen voor 2021 zijn ook van harte welkom.

Festivaltickets!!

Word jij onze theateraddict en koop je een Festivalticket bij ons? Hierbij heb je meerdere voorstellingen voor een heel lekker prijsje!

Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!