Jouw voorstelling of idee op jonge harten!?

Hoe programmeert Jonge Harten?

Jonge Harten is er voor het publiek. Jonge Harten is er in het bijzonder voor een nieuw publiek, voor jonge mensen van 12-29 jaar. De programmering van Jonge Harten bestaat uit voorstellingen voor jongeren vanaf 12 jaar, die grotendeels doordeweeks plaatsvinden, en voorstellingen voor publiek vanaf 18 jaar in de avond en het weekend. We zijn op zoek naar makers die openstaan voor het gesprek met ons en het publiek. Het bereiken van een nieuw publiek beschouwen we namelijk als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Om deze voorstellingen te kiezen reizen onze programmeurs Erin, Karlijn en Gregory het hele jaar langs festivals en theaters. De nadruk in ons programma ligt op producties van de nieuwe generatie theatermakers. Makers die na hun afstuderen al een aantal werken hebben gemaakt. Bij Jonge Harten komen alle genres komen aan bod en worden getoond in theaters en op bijzondere locaties. Onze programmeurs focussen zich op werk uit Nederland en België, aangevuld door bijzondere producties van verder af. Zij zoeken een balans tussen voorstellingen die Nederlandstalig of Engelstalig zijn of waarin taal geen barrière vormt.

Thematiek Jonge Harten

Als Jonge Harten willen we graag dat ons publiek zich herkent in de voorstellingen die op het festival te zien zijn. Dat jongeren de agenda van het festival bepalen. De plek waar jonge mensen zich uitspreken, tonen en toeschouwer zijn. Waar we met zijn allen nadenken over de toekomst. De toekomst van onszelf, onze omgeving en eigenlijk de hele wereld. Waar we twijfels zichtbaar maken, vragen hardop kunnen en durven stellen en misschien kleine stappen richting toekomstscenario’s kunnen maken. Dit alles via onze verbeelding. Want Jonge Harten gelooft dat verbeelding onderdeel is van de oplossing. De oplossing tot wat? De oplossing tot alles met betrekking tot de toekomst. 

 

 • Denk jij dat jouw voorstelling of idee echt bij ons past? Neem dan contact met ons op. Om het onszelf wat makkelijker te maken kun je onderstaand formulier invullen.

 • Ben je op zoek naar meer publiek? Wil je werken met jongeren? Wil e graag met een festival samenwerken? Geef vooral aan wat wij volgens jou voor jou kunnen betekenen.
 • Als je een voorstelling bij Jonge Harten wilt komen spelen, vragen we je de volgende vragen in te vullen.

 • Wat zou het je opleveren als je deze voorstelling bij Jonge Harten komt spelen?
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, mp4, doc, Max. bestandsgrootte: 100 MB.
  • Mogen we nog wat algemene gegevens van je?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Join the Jonge Harten Family

  Word crew member bij Jonge Harten 2022

  Word diehard theaterfan, koop een Festivalticket!