Educatie onderbouw - Jonge Harten

Educatie onderbouw

Stel je voor je zit net in de brugklas, in een nieuwe stad en een nieuwe omgeving. Je staat voor het eerst op eigen benen en je krijgt eindelijk de ruimte om de wereld te gaan ontdekken. Maar hoe doe je dat dan? Waar begint jouw zoektocht? Jonge Harten helpt de onderbouwleerlingen daarbij een handje. Voor brugklassers* organiseren wij namelijk DE ROUTE.

DE ROUTE

DE ROUTE is een dwaal/ontdekkingstocht door de stad. Jonge kunstenaars en jongeren ontmoeten elkaar en maken kennis met elkaars leefwerelden. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende vormen van theater. Het doel is om het jonge publiek een inkijk te geven in de wereld van de (podium)kunsten en jonge kunstenaars kennis te laten maken met een jong publiek.

MAKERS VAN DE ROUTE

Dit jaar wordt DE ROUTE gemaakt door zes verschillende makers: Demi Wester maakt een korte filosofische audiowandeling die op kleine schaal de ecologische crisis van Groningen laat zien. Doris Wennekers & Yaël Karse maken een scene waarin onbekende ontmoetingen centraal staan en de relatie tussen vreemden belicht wordt. Gijs Top en Hannah Vrijenhoek gaan aan de slag met de 1000 verschillende dingen die om je heen gebeuren. Maggie Symands zorgt voor een muzikale en lichtelijk grimmige installatie waarin zij haar diepste demonen opzoekt en die op de brandstapel gooit. Renske van Oosterhout zorgt voor een interactieve theatrale ervaring over de rechtstaat en rechtspraak. En tot slot zullen verschillende makers van MBO Theaterschool Rotterdam een geheel eigen scene maken.

Lees hier meer over de ROUTEmakers.

* ook geschikt voor de tweede klas

Jonge Harten

Choose your battles

Choose your battles