Bliksemstage bij Jonge Harten - Jonge Harten

Bliksemstage bij Jonge Harten

Op 2 oktober waren er 10 leerlingen van het Montessori Vaklyceum Vondellaan op kantoor van Jonge Harten. De Reden? Een bliksemstage lopen. De bliksemstages zijn een initiatief van de organisatie JINC, een landelijke organisatie dat zich inzet voor jongeren die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. Over het algemeen hebben zij minder professionele rolmodellen in hun omgeving, en hun leefwereld is vaak kleiner. Tijdens deze Bliksemstage kijken ze niet alleen rond, maar werken ze echt even mee. Hierdoor ontdekken ze welke beroepen er bestaan, welke werkzaamheden daarbij horen en wat ze al dan niet leuk vinden. Dat is belangrijk, want kinderen moeten jong kiezen welke kant ze opgaan. En velen van hen weten nauwelijks wat er te koop is op de arbeidsmarkt.

De leerlingen hebben kennis gemaakt met Jonge Harten. Aan de hand van het thema van dit jaar (Stay with the trouble) hebben de leerlingen mindmaps gemaakt over wat ‘Trouble’ voor hunzelf en hun leeftijdsgenoten betekent. Daarnaast hebben ze aan de hand van de voorstelling ‘STRAF’ op een interactieve manier nagedacht over verschillende strafzaken, waarbij zij op de positie van de rechter zaten.

Meer informatie over JINC en de bliksemstages, vind je op hun website. Wil jij ook een Bliksemstage doen bij Jonge Harten? Neem dan contact op met Anne (anne@jongeharten.nl).