Bliksemstages bij Jonge Harten  - Jonge Harten

Bliksemstages bij Jonge Harten 

Op 5 oktober gaan er 12 leerlingen van het Montessori Vaklyceum Vondellaan een bliksemstage lopen bij Jonge Harten. De bliksemstages zijn een initiatief van de organisatie JINC, een landelijke organisatie dat zich inzet voor jongeren die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. Over het algemeen hebben zij minder professionele rolmodellen in hun omgeving, en hun leefwereld is vaak kleiner. Tijdens deze Bliksemstage kijken ze niet alleen rond, maar werken ze echt even mee. Hierdoor ontdekken ze welke beroepen er bestaan, welke werkzaamheden daarbij horen en wat ze al dan niet leuk vinden. Dat is belangrijk, want kinderen moeten jong kiezen welke kant ze opgaan. En velen van hen weten nauwelijks wat er te koop is op de arbeidsmarkt.

Bij Jonge Harten, geven we ze onder andere een rondleiding in ons pand en op de Kunstwerf. Daarnaast krijgen de leerlingen de opdracht een ontwerp te maken dat de festivalervaring van Jonge Harten verhoogt. Denk aan: Het ontwerpen van een bingokaart met daarop activiteiten die je tijdens het festival kan doen. Wij kijken er naar uit onze deuren een te openen en met deze leerlingen een ochtend aan het werk te gaan!

Meer informatie over JINC en de bliksemstages, vind je op hun website. Wil jij ook een Bliksemstage doen bij Jonge Harten? Neem dan contact op met Anne (anne@jongeharten.nl).