Curator Gregory Caers en directeur Karlijn Benthem vertellen hun verhaal in de Theatermaker - Jonge Harten

Curator Gregory Caers en directeur Karlijn Benthem vertellen hun verhaal in de Theatermaker

De nieuwe Theatermaker van de Theaterkrant is uit en zowel onze curator Gregory Caers als onze directeur Karlijn Benthem mochten hun verhaal doen. šŸ’›

Gregory vertelt waarom hij graag met jongeren werkt. Hij vindt het namelijk fantastisch als hij materiaal van jongeren terugkrijgt dat hij van te voren niet had kunnen bedenken. Verder zegt hij zelf: “Ik heb een hekel aan de term kunsteducatie. Als je mensen op een goede manier met kunst in contact brengt, is dat altijd educatie.” Nieuwsgierig naar de rest van zijn visie? Lees hier het hele interview.

Binnen Jonge Harten heb je het al vaak voorbij horen komen. Jouw verhaal telt! Volgens Karlijn is het mogen vertellen van je eigen verhaal, deze kunnen aanvullen en herzien en weten dat je gehoord wordt, essentieel voor de ontwikkeling van jezelf. Voor Karlijn biedt kunsteducatie hierbij essentiĆ«le mogelijkheden, maar soms is dat nog moeilijk uit te leggen.Ā Ze daagt ons dus ook uit om te denken als een kunstenaar. Je leest hier het hele interview.