Jonge Harten zoekt: twee enthousiaste nieuwe leden Raad van Toezicht - Jonge Harten

Jonge Harten zoekt: twee enthousiaste nieuwe leden Raad van Toezicht

Ben jij:

 • Iemand die graag bij wil dragen aan draagvlak voor jonge theatermakers en jong publiek in Noord-Nederland?
 • Iemand met óf een netwerk in politiek/politiek inzicht in Groningen, óf iemand met artistiek inzicht (of beiden)?
 • Enthousiast over het besturen van een stichting of wil je er meer over leren?

Dan is Jonge Harten op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Bij Jonge Harten geloven we dat theater mensen samenbrengt en onderwerpen bespreekbaar maakt (hoe groot of klein ook). Dat is waar we het voor doen. Het festival maken we met een jong team en jonge theatermakers. Jonge Harten is een negendaags festival met theater, performance, dans en meer in Groningen. Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen om niet op safe te spelen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek. Jaarlijks bezoeken ruim 10.000 jonge mensen (12-29 jaar) het festival.

Het bestuur – dat op dit moment wordt omgevormd naar een Raad van Toezicht – ziet toe op de directie van Stichting Jonge Harten, die bestaat uit twee personen: een artistiek directeur en een zakelijk directeur. Het festival wordt georganiseerd met ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten, de Gemeente Groningen, de Provincie Groningen, aangevuld met andere subsidies. Wil je meer weten over Jonge Harten? Bekijk dan op de website: www.jongeharten.nl

Het bestuur komt 5 keer per jaar bij elkaar en vergadert in Groningen. Het betreft een onbezoldigde functie.

Voor een bestuurslid is het belangrijk om te:

 • Beschikken over wat bestuurlijke ervaring of hierin wil leren, bij voorkeur bij een (non-)profit  organisatie.
 • Kunnen besturen op hoofdlijnen en de balans te houden tussen kritisch vragen stellen en constructief samenwerken.
 • Kunnen beoordelen hoe goed strategische uitgangspunten zijn door kritische vragen te stellen en zo de organisatie een spiegel voor te houden.
 • Kunnen samenwerken in een team.

Voor een bestuurslid met een politiek profiel:

 • Je hebt inzicht in politieke processen en hoe je deze kunt beïnvloeden.
 • Je hebt een politiek netwerk in Noord Nederland.
 • Je bent een verbinder en vindt het leuk om je politieke netwerk in te zetten voor de doelen van Jonge Harten.
 • Je bent een sparring-partner van de zakelijk directeur en kunt goed balanceren tussen jouw eigen (politieke) visie en die van Jonge Harten.

Voor het bestuurslid met een artistiek profiel:

 • Je onderschrijft de artistieke missie van Jonge Harten.
 • Je hebt een visie op rol van kunst in de samenleving en gelooft vurig dat de toekomstige generatie hier het verschil in kan maken.
 • Je bent een communicator, die jouw visie op een toegankelijke manier kan communiceren.
 • Je bent een sparring-partner van de artistiek directeur en kunt goed je eigen artistieke visie verhouden tot die van Jonge Harten.

Twijfel je of je wel geschikt bent voor deze vacature? Of herken je niet in de hierboven geschetste profielen? Dan willen we je aanmoedigen alsnog contact met ons op te nemen.

Jonge Harten vindt het belangrijk dat ons jonge publiek en makers zich herkent en vertegenwoordigd ziet. Bovendien vinden wij dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten onze denk- en maakkracht vergroot. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het bestuur versterkt.

Deadline en sollicitatiemomenten:

Wil je solliciteren op deze vacature? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar info@jongeharten.nl o.v.v. sollicitatie bestuur. We vragen je om je sollicitatie uiterlijk 14 juni a.s. in te sturen. Sollicitatiegesprekken zullen op 21 juni plaatsvinden in de avond.