Nieuws | Karlijn Benthem nieuwe directeur | Jonge Harten Theaterfestival

Karlijn Benthem nieuwe directeur Jonge Harten Theaterfestival

Karlijn Benthem is de nieuwe directeur van Stichting Jonge Harten, de organisator van het jaarlijkse Jonge Harten Theaterfestival in Groningen. 

Vanaf 8 februari a.s. wordt Marc Maris als directeur opgevolgd door Karlijn Benthem. Karlijn (sinds 2013 wonend in Groningen) is een geboren Noorderling, studeerde theaterdocent aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Als theater- en educatiemaker werkte ze onder andere bij Internationaal Theater Amsterdam, Oerol, jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en het Noord Nederlands Toneel. Als (mede)eigenaar van Gebied-B is ze verantwoordelijk voor innovatieve projecten binnen het kunsten- en educatieveld en is ze altijd op zoek naar verbinding, noodzaak en aansluiting met de actualiteit.

Karlijn zegt over haar plannen met Jonge Harten “vanaf dit voorjaar zal ik van Jonge Harten een plek maken waar de stem van jonge mensen gehoord, gezien en ervaren wordt in al zijn diversiteit.” Jojanneke Braam, vanaf augustus 2020 werkzaam voor Jonge Harten, zal haar hierbij ondersteunen als zakelijk leider.

JONGE HARTEN THEATERFESTIVAL 2021
Negendaags festival met theater, performance, dans en meer in Groningen. Over onderwerpen die ertoe doen, die blijven hangen. Voorstellingen die je uitdagen om niet op safe te spelen. Soms ongemakkelijk, vaak herkenbaar, maar altijd reden tot gesprek. En of je daar naar kijkt? Nee. Je ervaart! Op alle mogelijke manieren. Dus. Tot 19 november!

Jonge Harten vindt in 2021 plaats van 19 t/m 27 november.

Foto door Nienke Maat