Nieuw teamlid Gregory Caers - Jonge Harten

Nieuw teamlid Gregory Caers

We hebben goed nieuws bij Jonge Harten! Ons team wordt namelijk versterkt door Gregory Caers. Gregory krijgt bij ons de nieuwe titel curator, wat inhoudt dat hij mee gaat helpen om een veelzijdig, inspirerend en relevant programma samen te stellen voor het festival.

“Ik geloof dat kunst de wereld kan redden”

Gregory zijn overtuiging sprak ons meteen aan. Reden genoeg om de handen ineen te slaan. En dat wordt een bijzondere samenwerking, want Gregory woont in Gent. En vanuit daar zal hij dan ook op zoek gaan naar voorstellingen en kunstenaars die een noodzakelijk verhaal te vertellen hebben in de complexe wereld waarin we vandaag de dag leven. “Ik zie het als mijn taak om te ontmoeten, te verbinden en ruimte te creëren voor diverse meningen, persoonlijkheden en creaties binnen de meest veelzijdige discipline uit het kunstenveld: de podiumkunsten”.

Naast het team van Jonge Harten versterken houdt Gregory zich bezig als theatermaker in binnen- en buitenland, waar hij fysieke voorstellingen ontwikkelt voor een jong publiek. Een wereld waar dans en theater erg dicht bij elkaar liggen, en waar de gesproken taal ondergeschikt is aan de taal van het lichaam. “Ik geloof dat kunst de wereld kan redden. Dat iedereen die op een goeie manier in aanraking komt met kunst, zich als mens verrijkt. Zijn blik vergroot en kritischer en mondiger in deze wereld kan wandelen.”

“Bij Jonge Harten hoop ik mee te kunnen bouwen aan een brug tussen de ideeën en dromen van (jonge) mensen, kunst in het algemeen en de veeleisende wereld die daarbuiten op ons allen ligt te wachten.”

Dat klinkt ons als muziek in de oren, dus welkom Gregory!

Foto:@Joep