Oproep voor leerlingen - Jonge Harten

LostProject

Heb jij een leerling die graag zijn of haar stem wil laten horen op een podium? Dat kan in het buitenschoolse traject met LostProject. Met een groep van 15 jonge mensen geeft theatermaker Priscilla Vaudelle en haar crew vorm aan een theatrale gespreksavond rond het thema toekomst. Deze theatrale gespreksavond heet LostWords en heeft als doel jongeren en jongvolwassenen met elkaar in gesprek te laten gaan over uitdagingen en kansen die spelen onder hen.

Theatrale scenes en podiumvormen als spoken word houden jongeren een spiegel voor, geven een andere invalshoek en geven woorden aan moeilijk onderwerpen. Na elke scène wordt de inhoud besproken met het publiek, spelers van LostProject en een (ervarings)deskundige. Zo ontstaat er ruimte voor verwondering en reflectie, voor maatschappijkritiek en poëtische dubbele gelaagdheid, voor schuring, ontroering én community.

In een vijftal workshops (van 3 uur) werken de jongeren met het team van LostProject samen naar een presentatie toe tijdens een LostWordsavond in ons festival hart. Workshops vinden plaats op donderdag 18, zaterdagmiddag 20 en zondagmiddag 21 november. De presentatie is op vrijdagavond 26 november. Meedoen aan dit project is gratis.

Aanmelden kan door een mail te sturen met jouw motivatiebrief of filmpje naar erin@jongeharten.nl

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble