Peach Season - Jonge Harten

Peach Season

Gaja Caruso

 • Prijs

  < 29 jaar € 12,50
  > 29 jaar € 17,50

 • Duur

  50 minuten

 • Locatie

  Grand Theatre 

 • Credits

  Director: Gaja Caruso | Dancers: Gaja Caruso, Roni Yaacobi | Poets: Yvonne Zeegers, Martin Rombouts | Music: Rik van der Heuvel | Creative producer: Agnese Fiocchi | Technical producer: Jelle Rebel | Dit project wordt mogelijk gemaakt door Station Noord, Grand Theatre en Club Guy & Roni.

   

Een multidisciplinaire dansvoorstelling over het belang van liefhebben, waarin de beleving van liefde centraal staat. 

Peach Season is een multidisciplinaire dansvoorstelling waarin twee dansers, twee dichters en een componist een fysieke, visuele en auditieve voorstelling maken van een liefdesrelatie. De technieken die daarbij worden gebruikt zijn geïnspireerd op ASMR therapie.

“Liefdesverhalen hebben me altijd geïnspireerd. Mijn hele leven kan worden ingedeeld in een soort seizoenen van relaties en de input die dat soort interactie bracht voor mijn gevoel van mijn ‘zelf’’ en ‘de wereld’. Mijn en andere liefdesverhalen zijn belangrijk omdat, hoezeer het maatschappelijke klimaat ook verandert en daarmee onze verwachtingen van liefde, de essentie van de liefdesverhalen op de een of andere manier hetzelfde blijft. Met Peach Season wil ik terug naar deze essentie. Ik wil mensen het gevoel geven dat ze verliefd worden.” – Gaja Caruso

 

Over de cast

Gaja Caruso is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in de bossen van Slovenië, verbleef enkele jaren in België en Hongarije, en vond haar plek uiteindelijk in Groningen. Hier maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre.

Yvonne Zeegers is dramaturg en schrijver, momenteel gevestigd in Amsterdam. In haar werk verzamelt ze verhalen, theorieën, beelden, liedjes en dromen. Altijd op zoek naar nieuwe verbindingen tussen de verschillende bronnen, resulterend in verschillende uitkomsten: performance, theater, poëzie en essay. Ze is momenteel verbonden aan de bachelor Creative Writing van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.
​​
Martin Rombouts (1992) is schrijver, theatermaker en performer. Zijn werk is een onderzoek de krachten die het nu maken tot wat het is: geld, macht, willekeur, verhaal en liefde. In februari 2023 won hij De Slimste Mens.

Lin van Kaam is een uit Noorwegen afkomstige danser. Door een samenwerking met Club Guy & Roni is hij (tijdelijk) in Groningen beland. Hij werkte samen met Lunatics and Poets en Mohammed Yusuf Boss aan de voorstellingen die onderdeel waren van ‘Club Guy & Roni Invites’.

Rik van den Heuvel (1988) is componist en muziekproducent. Na zijn afstuderen in 2017 aan het conservatorium in compositie en muziekproductie, werkt hij aan verschillende projecten in zijn studio in de Biotoop in haren. Door het gebruik van grotendeels akoestische instrumenten en field recordings krijgen zijn elektronische producties een organisch en menselijk karakter.

 

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!