Wearable Stories - Jonge Harten

Wearable Stories

Raven

  • Prijs

    Meedoen aan dit kunstwerk is gratis. Wel vragen we je om een € 0,- kaartje te reserveren.

  • Kijkwijzer i

    DEEPENING

Kun jij voor één dag mijn verhaal dragen?

In Wearable Stories staan onderbelichte verhalen centraal. Speciaal voor Jonge Harten onderzoeken de makers van Raven zowel letterlijk als figuurlijk ‘dragen en gedragen worden’. In hun pop-up atelier bij de Social Hub maak je op interactieve wijze kennis met deze verhalen en kun jij zelf deze verhalen dragen. Van 17 t/m 23 november is het pop-up atelier elke dag tussen 10.00 – 12.00 en 18.00 en 20.00 uur te bezoeken. 

Raven heeft contact gezocht met jongeren van o.a. zorginstelling Cordaan te Amsterdam en Elker Jeugdzorg te Groningen. De jongeren ontwerpen op basis van hun verhaal samen met de makers van Raven een eigen limited edition jack. Modelabel Bonne Suits levert de basis voor deze jassen. In het ontwerp van de jassen nemen de jongeren je mee in hun belevingswereld en de struggles waar zij mee te maken hebben. Wat is daarvan zichtbaar aan de buitenkant en wat doet dat aan de binnenkant?

Tijdens het festival krijg jij als publiek samen met podiumkunstenaars zoals dansers, acteurs en rappers van Jonge Harten de kans om onderdeel te worden van dit onderzoek. Je krijgt de gelegenheid om voor één dag de jassen van de jongeren te dragen en zo onderdeel te worden van het (draagbare) kunstwerk. Na deze dag geef je een reactie op de persoonlijke verhalen van de jongeren. Die reacties brengt Raven uiteindelijk terug bij de jongeren in de zorginstellingen.

Will you wear the story?

Wil jij voor 1 dag de jas van een van deze jongeren dragen? Reserveer dan een (gratis) ticket. Vervolgens kom je in de ochtend langs (tussen 10.00 en 12.00 uur) bij Atelier Raven, Social Hub, Groningen (Boterdiep 9) en word je de hele dag onderdeel van dit (draagbare) kunstwerk. Tussen 18.00 en 20.00 lever je de jas weer in en geef jij jouw reactie op het persoonlijke verhaal van de jongere.

 

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!