Monte Verità - Jonge Harten

Monte Verità

Eline Arbo

Knelis
Reserveer nu
 • Speeldata

 • Speeldata

  donderdag 23 november, 20:15
  vrijdag 24 november, 20:15 uur (docentenborrel) 

 • Locatie

  NNT Machinefabriek

 • Speelduur

  n.n.b.

 • Leeftijd en niveau's

  16+
  alle niveaus

 • Prijs

  € 11

Wat betekent het vandaag de dag om in iets te geloven? En hoe zet je dat idealisme om in daden?

Dat vraagt regisseur Eline Arbo zich in haar werk regelmatig af. Voor Monte Verità liet ze zich inspireren door de gelijknamige utopische leefgemeenschap.

Begin twintigste eeuw vluchtte een groep jonge kunstenaars, anarchisten en idealisten naar een kleine berg in Zwitserland om daar een alternatieve gemeenschap op te richten: de Monte Verità (Berg der Waarheid). Het groeide uit tot een toevluchtsoord voor allerhande radicale vernieuwers, die ook een alternatief zochten voor het verstedelijkte, geïndustrialiseerde en kapitalistische Europa. Ze vonden elkaar in hun gemeenschappelijke overtuiging, maar vonden nooit het compromis dat nodig is om iets nieuws te creëren. Dat roept bij regisseur Eline Arbo de vraag op: Hoe breng je een paradijs in de praktijk? En moet je radicaal zijn om verandering teweeg te brengen?

In een speelse, fysieke en muzikale voorstelling ontleedt Eline Arbo de poging tot maatschappelijke verandering en de valkuilen die achter alle grote ideeën schuilgaan.

Deze voorstelling is de eerste productie van Eline Arbo in het vier-jarige talentontwikkelingstraject NNT RAW dat zij met het Noord Nederlands Toneel is aangegaan.

Educatie

In samenwerking met het Noord Nederlands Toneel bouwen we een nieuwe utopie, ontwikkelen we een beweging en komen gezamenlijk in actie. Hoe ziet dat er dan uit? Het eindresultaat is te zien bij NNT RAW tijdens Jonge Harten op vrijdagavond 24 november.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble