Het raadsel van alles wat leeft - Jonge Harten

Het raadsel van alles wat leeft

Dood Paard

Sanne Peper
Reserveer nu
 • Speeldata

 • Speeldata

  donderdag 23 november, 14:00 uur

 • Locatie

  Grand Theatre benedenzaal

 • Speelduur

  75 minuten

 • Leeftijd en niveau's

  11+
  alle niveaus

 • Prijs

  € 11

Een voorstelling over de evolutie naar het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten

Hoe lang scharrelen mensen al op de aarde en zijn bacteriën hier niet al veel langer? Wat is leven precies, hoe is het ontstaan, hoe planten levende dingen zich voort en waarom gaat alles wat leeft ooit dood? Lijkt Jos Grootjes uit Driel op een haai? Of op de bacteriën in zijn sokken? Waarom is het soms verstandig om dood te gaan? Hoe maak je een hond van zeventig kilo? Wat is het geheim van de bombardeerkever? Hoe maak je een vliegje met extra vleugels?” Dit zijn slechts enkele van de grote vragen die aan de orde komen in Het raadsel van alles wat leeft.

In een ‘Wunderkammer’ vol rariteiten, opgezette beesten en embryo’s op sterk water, ontmoet een pantoffeldiertje een hert met een enorm gewei. Leggen we aan de hand van letterpasta uit hoe DNA en RNA werkt. En doen we een experiment, waarbij we zien dat een natuurspons, nadat je hem op verschillende manieren hebt proberen te vernietigen, zich telkens weer herstelt. De ingewikkelde vragen over de evolutie worden op ludieke en leerzame manier te lijf gegaan waarbij je ondanks (en misschien wel dankzij) alle chaos heel veel te weten komt. Een ode aan het wetenschappelijk onderzoek.  

Educatie

Aah! Atelier
Speciaal bij deze voorstelling ontwikkelde Jonge Harten het nieuwe ‘Jonge Harten Atelier’. Een atelier waarin wetenschap, theatermaken, uitproberen, onderzoeken en het ‘zelf doen’ voorop staat. Wij komen graag bij jullie op school om met leerlingen te werken in ons mobiele atelier.

Eh? Oeh!
Meer educatie? Jonge Harten ontwikkelt activerende activiteiten voor leerlingen en studenten, bekijk hiervoor de pagina of neem contact op met anika@jongeharten.nl.

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble