Skûmbek - Jonge Harten

Skûmbek

Tryater & Jonge Harten

Florian Cats
Reserveer nu
 • Speeldata

 • Speeldata

  LET OP: deze voorstelling is bijna uitverkocht!

   

  woensdag 15 november om 14:00 in Grand Theatre
  donderdag 16 november om 11.00 en 14.00 uur in Grand Theatre
  vrijdag 17 november 10:30 uur in Grand Theatre (extra voorstelling)
  dinsdag 21 november 11:00 uur in De Molenberg Delfzijl
  woensdag 22 november 13:30 uur in VanBeresteyn Veendam

 • Locatie

  Grand Theatre (Groningen)
  De Molenberg (Delfzijl)
  vanBeresteyn (Veendam)

 • Speelduur

  75 minuten

 • Leeftijd en niveau's

  12+
  alle niveaus

 • Prijs

  € 11

Een ontregelende soap over voorspelbaarheid of een voorspelbare soap over ontregeling

Alles is precies zoals je van een soap mag verwachten. De huizen zijn perfect. De inrichting komt rechtstreeks uit een interieurtijdschrift en de bewoners zal je nooit op een modeflater betrappen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Natuurlijk hebben de bewoners problemen. Maar zelfs die zijn perfect geregisseerd. Zo’n volmaakt leven is echter niet vol te houden. Langzaam raakt de boel ontregeld…

Hoe zit het met je eigen leven: is dat perfect? Is je leven net zo ideaal als op je Instagram? Doe je precies wat anderen van je verwachten of juist waar je zelf zin in hebt? Wat doe je wanneer je je even onzeker voelt? Volg je je impulsen of gedraag je je zoals het hoort?

De jongerenvoorstelling Skûmbek gaat over de strijd tussen aanpassen of ergens uitbreken. Tryater en Jonge Harten vroegen Karel Hermans en Aukje Schaafsma om een voorstelling te maken voor jongeren. Ze lieten zich inspireren door soapseries, verwachtingspatronen en sociale conventies. Samen met Eva Meijering en Mathieu Wijdeven maken zij een aansprekende en ontregelende voorstelling over de worsteling die elke puber in zijn leven meemaakt.

Educatie

Aah! Atelier
Speciaal bij deze voorstelling ontwikkelde Jonge Harten samen met Tryater en studenten ArtEZ het Jonge Harten Atelier. In het atelier gaan we onderzoeken hoe theater en soaps werken. Welke verborgen afspraken zijn er? En hoe kan het net wat leuker of interessanter. Wordt het een puinhoop of een gezellige chaos. Of misschien is orde ook wel fijn. Als we allemaal binnen de lijntjes kleuren, krijgen we steeds dezelfde tekening. We gaan spelen, onderzoeken, proberen. Het hoeft niet perfect, dat doen we al vaak genoeg.

Eh? Oeh!
Meer educatie? Jonge Harten ontwikkelt activerende activiteiten voor leerlingen en studenten, bekijk hiervoor de voorbereidingspagina of neem contact op met anika@jongeharten.nl.

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble