Trojan Wars - Jonge Harten

Trojan Wars

HNTjong & Het Nationale Theater 

Bowie Verschuuren
Reserveer nu
 • Speeldata

 • Leeftijd en niveaus


  14+
 • Voorstelling in de Stadsschouwburg

 • Duur

  5 uur

 • Prijs

  € 25

Waarvoor trek jij ten strijde?

Welke offers kan je brengen? Hoe ver durf jij te gaan voor je idealen? Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten.
Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol verrassingen. Trojan Wars is een avond binge-watchen met de feel van een festival. Voor Trojan Wars wordt de Stadsschouwburg omgetoverd tot festivalterrein, waarin zelf een patatje oorlog niet mag ontbreken.

EDUCATIE

Lesbrieven

Rond Trojan Wars is een breed opgezet educatieprogramma ontwikkeld, waarin voorstelling en educatie samenkomen. Dit educatieprogramma begint bij de lesbrieven welke ‘strijd’ als overkoepelend thema hebben. Bij elk vak wordt er ingegaan op een ander aspect van strijd.

Neem bijvoorbeeld dance battles, debatteren of winnen. Wij vragen je het voorstellingsbezoek voor te bereiden door minimaal één van de lesbrieven te doen. De lessen zijn gebaseerd op een lesuur van 50 minuten. Je beslist hoeveel tijd je wilt investeren, met hoeveel van de aangeboden lesbrieven je aan het werk gaat en in welke vaksecties. De manier waarop je de lesbrieven behandelt, is afhankelijk van jouw tijd en het niveau van jouw leerlingen. Voel je vrij om zelf de juiste afstemming te maken en eventueel aanpassingen te doen.

Deel O

Daarnaast is er de voorstelling workshop Deel 0 ontwikkeld, die wij bij jou op school spelen ter voorbereiding op het schouwburgbezoek en de totaalervaring van Trojan Wars. Ter afsluiting kunnen de leerlingen met de reflectietool onderzoek doen naar de betekenis van vrijheid anno nu.

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble