X Y I - Jonge Harten

X Y I

Marleen Hendrickx

Reserveer nu
 • Speeldata

 • Leeftijd en niveaus


  14+, 16+
 • Duur

  60 minuten

 • Prijs

  € 11,50

 • Locatie

  Het VRIJDAG theater

Hoe is het bestaan als intersekse?

Marleen Hendrickx neemt je mee in het hoofd van een intersekse persoon. Je groeit mee met het kind van toen naar de volwassene van nu. Hoe werkt dat, het gevoel dat jij anders bent dan anderen, omdat de natuur jou toevallig anders in elkaar heeft gezet? Wat doet het met je, als je steeds te horen krijgt dat je daar met niemand over mag praten? Dat niemand het mag weten? Hoe werkt dat, het idee dat je beter niet kunt laten zien wie je bent? Dat je weggestopt wordt? Dat je eigenlijk niet eens bestaat?

De voorstelling toont het verhaal van de intersekse personen. Wat is er met hen aan de hand en hoe komt het dat we niets van hen weten? Daarnaast vertelt de voorstelling over het gevoel van anders zijn en het idee dat je er eigenlijk niet mag zijn. X Y I is nieuw en oud tegelijk. Je hoort een verbijsterend verhaal over mensen waar je nog nooit van gehoord hebt en tegelijkertijd is het heel herkenbaar: iedereen wil er immers graag bij horen, iedereen is bang om buitengesloten te worden.

Marleen Hendrickx is als maker en performer vertrouwd met het spelen voor jonge of minder ervaren theaterbezoekers. Door haar speelse toon, de dynamiek van dans en een toegankelijke structuur geeft ze de soms heftige inhoud precies op maat de juiste lichtheid mee.

EDUCATIE

Voor deze voorstelling is een workshop ontwikkeld. Deze workshop is bedoeld om vanuit de voorstelling, met het publiek te kijken hoe het beter kan. Hoe kunnen we leefomgeving voor intersekse personen verbeteren. In de beroepspraktijk, op school of in de maatschappij.

Ook te boeken Het Denkpakket en De Ervaring.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble