Zeventien - Jonge Harten

Zeventien

Het Zuidelijk Toneel

Phile Deprez
Reserveer nu
 • Speeldata

 • Speeldata

  vrijdag 17 november, 20:15 uur

 • Locatie

  De Oosterpoort

 • Speelduur

  60 minuten

 • leeftijd en niveau's

  15+
  alle niveaus en MBO

 • Prijs

  € 10

Van Halal tot Haram, en alles wat daartussen zit.

‘Zeventien’ is een voorstelling van en door vijf (moslim)meisjes. Met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen.

Zeventien is een leeftijd waarop je net tussen alles in zit, op de drempel van meisje naar vrouw. Verdwaald tussen verschillende culturen, gaan ze op zoek naar de film die hun eigen leven het dichtst benadert; van Bollywood tot 13 Reasons Why. ‘Zeventien’ is een voorstelling over willen, moeten en kunnen geloven. Van halal tot haram maar vooral over datgene wat daar tussen zit.

Educatie

Workshop
Bij deze voorstelling kan je de workshop ‘Duizend en zeventien verhalen boeken. Net als regisseur Eva Line de Boer wordt er in deze workshop gewerkt met autobiografisch materiaal. De leerling wordt zich bewust van zijn eigen verhaal en van de theatrale kwaliteiten daarvan. Er wordt gebruik gemaakt van technieken en oefeningen uit het repetitieproces van ‘Zeventien’ en geven de leerlingen zo echt een inkijkje in het artistieke proces. Aspecten van verteltheater worden onderzocht en door met respect te kijken naar elkaar ervaren de leerlingen het theatermaken vanuit verschillende perspectieven.

Een workshop voor iedereen die het aandurft om -zonder stuntman- aan zijn eigen waarheid te twijfelen, of om met de waarheid aan de haal te gaan. Want de waarheid is relatief. Toch?

Datum: op aanvraag
Duur: ± 1,5 uur
Geschikt voor: bovenbouw VO, alle niveaus
Kosten: € 130,- (excl. reiskosten docent workshop)

Nagesprek 
Na afloop van de voorstelling is er (als hier vraag naar is) een nagesprek met de spelers in de zaal

Eh? Oeh!
Jonge Harten ontwikkelt activerende activiteiten voor leerlingen en studenten, bekijk hiervoor de voorbereidingspagina of neem contact op met anika@jongeharten.nl.

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble