Meer over Jonge Harten

Hoe gaan wij met jou om?!

Waar geloven wij in? oftewel wat is onze missie en visie?

Een betere toekomst door het verenigen van de nieuwe generatie door middel van theater. Dat is de missie van Jonge Harten. Want als er een groep is die het verschil kan maken, dan is het de nieuwe generatie (12-29 jaar). Als er iets is dat die vereniging kan veroorzaken met een verbindende en katalytische kracht, dan zijn dat de podiumkunsten. Theater verlangt namelijk samenkomst op één plek en juist deze gepolariseerde en geïndividualiseerde wereld schreeuwt om de openheid en de directe verbinding die theater biedt. Daarnaast laat deze levende kunstvorm haar publiek als geen ander ervaren hoe je op een overstijgende manier naar jezelf en de Ander kunt kijken. Een goede start.

Om dit te veroorzaken organiseert Jonge Harten jaarlijks een negendaags festival in Groningen. Negen dagen lang legt een divers theateraanbod in de breedste zin de verbinding met het jonge publiek. Specifiek in deze stad, de jongste stad van Nederland, waar alleen al meer dan 50.000 studenten wonen. Jaarlijks bereikt het festival rond de 10.000 bezoekers.

Jonge Harten richt zich op een divers publiek (divers in elk opzicht: gender, afkomst, opleidingsniveau, enz.). Zij investeert in de dialoog met de verschillende doelgroepen om vanuit ten volste gekozen, bewuste naïviteit en idealisme een context te creëren waarin ALLE jonge mensen zich welkom voelen.

Zonder herkenbaarheid en ongemak te schuwen geeft Jonge Harten haar publiek een theatraal zetje dat het dagelijks evenwicht verstoort en de manier waarop zij in het leven en de wereld staan, voor altijd verandert. Van Jonge Harten neem je een ervaring mee die de rest van je leven beïnvloedt.

Door wie wordt Jonge Harten bestuurd?

Nina Hiddema is onze voorzitter
Menno Conner is onze Vicevoorzitter en Penningmeester
Gea Boerma, Willemijn Bouma en Wilbert van de Kamp zijn alle drie Algemeen Bestuurslid.

Het bestuur van Jonge Harten neemt bij zijn werkzaamheden de code Cultural Governance als uitgangspunt en vergadert gemiddeld vijf keer per jaar. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

Jonge Harten is een ANBI instelling 

Stichting Jonge Harten is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel: ANBI status genoemd. Hier is meer te lezen over wat een ANBI is of aan moet voldoen: www.daargeefjeom.nl/wat-is-een-anbi/ en bij belastingdienst.nl

Jonge Harten archief

Jonge Harten Goes Intimate

Een intiemere editie dan je van Jonge Harten gewend bent. Vanaf nu hebben we samen nog meer oog voor details, reflectie en voor verbinding. Nog meer oog voor iedereen in het bijzonder. Nog meer oog voor intimiteit op afstand.

Intiem? wat is dat?!