We zijn genomineerd voor de Groningse cultuurprijs amateurkunst! - Jonge Harten

We zijn genomineerd voor de Groningse cultuurprijs amateurkunst!

Op 14 juli is aangekondigd dat Jonge Harten één van de drie genomineerden is voor de Groningse Cultuurprijs in de categorie amateurkunst. Op 6 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt!

Jonge harten is een professioneel theaterfestival voor en met jongeren waarin we agenderen en uitwisselen wat hen bezighoudt. Elk jaar vind je in november negen dagen lang ons aanbod in Groningen stad en ommeland.

Naast het presenteren van theatervoorstellingen door professionele theatermakers aan jongeren in het theater en op scholen, hebben we ook een educatie- en contextprogramma waarin jongeren mogen experimenteren. Hierin vind je vooral workshops en masterclasses waar je als jongere zelf aan mee kunt doen. Op de laatste dag van het festival is er een STAGEdag, waar jongeren zelf het podium krijgen en elkaar kunnen laten zien wat ze te vertellen hebben. Tijdens deze programma-onderdelen worden deze jongeren, die elkaar eerst nog niet kenden, een hechte community.

We hebben een community van jongeren opgebouwd waarvan zo’n zeventig tijdens het festival als vrijwilliger betrokken zijn. Zo zet Jonge Harten zich op verschillende manieren in voor jongeren en biedt plek aan ontmoeting en hun verhaal.