contr (a / o) vers (e / u) s - Jonge Harten

contr (a / o) vers (e / u) s

Âmok/Âmok

 • Prijs

  < 29 jaar € 12,50
  > 29 jaar € 17,50

 • Duur

  45 minuten

 • Locatie

  Prinsentheater

 • Kijkwijzer i

  PREMIERE

Contr (a / o) vers (e / u) s   is een metamorfose.

Een transformatie van het individu in haar gevecht met het begrip van de wereld. Stapels borden vormen het surrealistische en nachtmerrie-achtige decor van de mens die balanceert tussen het individuele en het uniforme, tussen vrijheid, identiteit en groepsvorming. En terwijl we illusie op illusie stapelen en dansen bovenop deze wuivende ivoren torens, riskeren we het gevaar te vallen. Hoe hoger de stapel, hoe groter het risico.

Danser Lore Borremans en componist/muzikant Adam Clarke vormen samen het dans -en muziektheatergezelschap Âmok/ Âmok. Hun werk is radicaal en intens maar legt tegelijkertijd de kwetsbaarheid van het lichaam en de mens bloot.

“Een bijzondere voorstelling over de interne reis van een zoekende ziel. Lore en Adam vormen een jong makersduo die niet kiezen voor de makkelijke theatrale hap, maar je als publiek uitdagen en op de rand van je stoel brengen door hun consequente complexe artistieke keuzes.” – Gregory | curator Jonge Harten

Join the Jonge Harten family

Become a crew member at Jonge Harten

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!