De puberfluisteraar - Jonge Harten

De puberfluisteraar

Sanderijn Helsen & De Studio

 • Prijs

  < 29 jaar € 12,50
  > 29 jaar € 17,50

 • Extra info

  De voorstellingen op 23 november zijn voorstellingen die onder ons scholenprogramma vallen.

 • Duur

  70 minuten

 • credits

  concept, onderzoek, tekst, spel & muziek Sanderijn Helsen klank, muziek & spel Leen Diependaele coaching schrijf- & maakproces + inspreken klankband Adam Boufker (14), Nisrine Mardaoui (14), Ahlam Issalhi (15), Amani Akrich (14), Arsene Witpas (14), Edzhe Osman (16), Finn Van Dael-Eulaers (16), Finn Van Meel (14) Laime De Paep (16), Lounja Stubbe (17), Margot Ryckmans (15) & Tibe Glas (16) opname & eerste editing klankband Pascal Oorts dramaturgie schrijf- & maakproces Nico Boon eindregie Renee Goethijn assistentie productieHanne Segers lichtontwerp Michiel Van Cauwelaert kostuums Tine Deseure productie De Studio met de steun van de Vlaamse Overheid met bijzondere dank aan Psychiatrisch Centrum Bethanië/Emmaüs Zoersel, Atheneum MXM Merksem, Kras Jeugdwerk Kiel, Het Scheppersinstituut Deurne, De Rozenberg Mol, Spectrumschool Borgerhout (OKAN-klassen), Spectrumschool Deurne, Het Schelde-Offensief Merelbeke, KAE Ekeren, Trix Muziekcentrum, Pro Arte & De Studio

Een theaterconcert voor jongeren en voor iedereen die ooit puber was of zal worden.

Durf je hulp vragen?
Heb je veel stress?
Vind je school stom?
Wil je een groot gezin?
Wil je een keer naakt zwemmen? Heb je angsten?

Vind je het oké om niet altijd oké te zijn? Voel jij je soms eenzaam?
Voel je je vaak buitengesloten?
Lach je graag?

Sta je klaar om andere mensen te helpen? Ben je bang voor de toekomst?
Vind je jezelf mooi?
Wil je rijk worden?

De puberfluisteraar is een oprechte poging van twee volwassenen om zich te laten leiden door jongeren in plaats van omgekeerd.

Tijdens de winter van 2022 bevroeg theatermaker Sanderijn Helsen meer dan 200 pubers over hun toekomstdromen, angsten, wensen en worstelingen. Uit hun veelzijdige output distilleerde Sanderijn een theatertekst over het puberbrein. Tijdens het schrijfproces werd ze bijgestaan door negen jonge coaches.

In de voorstelling loodsen Helsen en muzikante Leen Diependaele (Samowar) het publiek door verschillende tienerportretten en een klankband vol jonge stemmen. Ze versterken, pitchen, loopen en syncen jeugdige Utopia’s, innerlijke demonen, prangende vragen en visionaire manifesten van pubers in dit meeslepende theaterconcert.

“In deze performance geeft Sanderijn met de nodige humor en muziek een herkenbare inkijk in de soms overrompelende chaos binnenin een tienerhoofd. Vooral omdat die chaos haar als volwassene nog steeds niet vreemd is, weet ze een aantal keren precies de vinger op de wonde te leggen.” – Gregory | curator Jonge Harten

Jonge Harten 2024

Jonge Harten 2024 Will be from 15th - 23rd of November.

Stay with the trouble

JONGE HARTEN KIJKWIJZER

Jonge Harten biedt natuurlijk een lekker divers programma, maar waar begin je dan met kiezen? Om de boel enigszins te verhelderen hebben we drie grote lijnen waar we ons dit jaar op focussen en die je dus terugziet in ons programma. Zodat jij makkelijk kunt kiezen welke lijn het beste bij je past en waar jij op dit moment zin in hebt. Hieronder heb je onze lijnen op een rijtje. Waar ga jij voor?

AFTER

DEEPENING

FIELD

FIELD is in het leven geroepen om de band met jong talent aan te scherpen en zowel de kunstenaars als het festival de kans te geven om op langere termijn mensen te ondersteunen en hun “dromen” tot ontplooiing te laten komen. We richten ons in het bijzonder tot studenten waarvan we (na gesprekken en voorstellingen) het gevoel hebben dat ze zich als maker verbinden met de wereld daarbuiten. Op een bewuste, kritische en eigenzinnige manier.

PREMIERE

STAGE

Een programmalijn waarin we makende jongeren op het podium zetten en waarin je zelf mee kunt doen aan toffe masterclasses. Wij zorgen ervoor dat je de hele dag lekker in de watten wordt gelegd en natuurlijk sluiten we de dag af met een vet feest.

TALK

Tijdens Jonge Harten hopen we dat veel verschillende mensen met elkaar praten, omdat wij denken dat praten helpt. Helpt om elkaar te begrijpen en om nieuwe inzichten over jezelf op te doen. We nodigen hier in onze TALKS op verschillende momenten en in verschillende vormen professionals, leerlingen, theatermakers, ervaringsdeskundigen en publiek voor uit.

WORKSHOP

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Geen nood: stuur een mailtje naar info@jongeharten.nl en vraag om nadere toelichting. Vermeld de titel van de voorstelling en waar je graag meer duidelijkheid over wilt hebben (is dit iets om met mijn vriend/vriendin naartoe te gaan? het is misschien wel grappig maar toch niet vulgair? dat soort vragen). De programmeurs van het festival geven je dan persoonlijk het verlossende antwoord!